Esmakordselt väljaantud Moemootori auhinnaga tunnustati aktiivse kohaliku  moevaldkonna arendamise eest Reet Ausi.

Kuldnõela zürii esinaise Signe Kivi sõnul paistsid eelmisel aastal just Eve Hanson ja Reet Aus oma erakordse tööga silma, pälvides laiema avalikkuse, moe- ja disainiaustajate ning Kuldnõela žürii tähelepanu. žürii liige Anu Merila sõnul on Kuldnõela võitmine igale moedisainerile suur au, konkurents Eesti moemaastikul on üsna tihe ning tase kõrge.

"Eve Hansoni kätte on usadatud Eesti kõige tuntuim ja nõutuim kaubamärk Ivo Nikkolo, mille disain
vastab kõige nõudlikuma naise vajadustele, olles üheaegselt nii elegantne kui sportlikult aktiivse iseloomuga. Eve on Ivo Nikkolo muutnud elurõõmsamaks, mängulisemaks ning krambivabaks - pigem jaatavaks kui eitavaks," räägib Anu Merila.

"Moemootori auhinna pälvinud Reet Aus on olnud vaieldamatult üks olulisemaid Eesti moedisaini eestkõnelejaid ja promootoreid nii Eestis kui ka välismaal ning see on tänuväärne töö kogu valdkonna edendamise seisukohast," põhjendas Signe Kivi žürii otsust.

Eve Hanson on õppinud Tallinna Kergetööstustehnikumis, Eesti Kunstiakadeemias, kus omandas ka magistrikraadi. On töötanud teatris Vanemuine meeste rätsepana, Klementis stilisti ja disainerina, teinud individuaaltellimusi ja stilistitöid, viimased kuus aastat Ivo Nikkolo disainer, täna Ivo Nikkolo peadisainer. Lisaks juhendab moeüliõpilasi EKA-s. Esmese Kuldnõela võitis Eve aastal 2005.

Reet Aus on sündinud Tallinnas 1974. aastal. Tema tegevus moedisainerina ulatub moevaldkonnast teatri ja filmini. Lõpetades Eesti Kunstiakadeemias moekunsti eriala, avas ta 2002. aastal oma stuudio. 2005. aasta suvel esitles ta naturaalsetest tekstiilidest loodud kollektsiooni Reet Aus, 2006. aastal tutvustas ta oma Re Use kollektsiooni, mis oli valmistatud kasutatud kiirmoe rõivastest ja riidejääkidest. Samuti alustas Reet 2006. aastal doktorantuuriõpinguid Eesti Kunstiakadeemias, uurides keskkonnasõbralikku moedisaini.

Kuldnõel 2009 nominendid olid Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson, BonBon Lingerie loominguline juht, disainer Tiiu Roosma, vabakutseline tekstiili- ja moekunstnik Triinu Pungits, MAKI disainerid Mariana Kolesnik ning Kirill Safonov.Möödunud aastal võitis ihaldatud moetiitli Aldo Järvsoo.