Ilona Leib usub, et see nõudis neilt suurt vaprust, astuda avalikkuse ette isikliku teatega. "Saabus selgus, mida vahepealne periood ei pakkunud. Ma loobuksin augustisündmuste kommenteerimisest, sest nüüd, mil olukord nende suhetes on selge, võiksime loobuda analüüsimast lahutuseni viinud erinevaid suhte tahke ja momente. See tundub lugupidamatu."

"Miski ei takista Evelin Ilvesel, kes on arst, võimekas turundaja ja evib võimalikult oskusi, jätkata nende teemade jätkamist. Vaevalt meedia põlgaks ära tema tähelepanupööramised nendele asjadele, kui ta ei ole ka presidendi abikaasa."

Evelin ja Toomas pole kohustatud andma ühtegi intervjuud, see pole riigile ja rahvale vajalik, leiab Leib. "See pole teema. Nad teatasid, et nad ei leidnud võimalust koos edasi minna ja see peaks olema meile piisav. Neil ei ole kerge ja nad peavad enne järgmisi esinemisi mõtlema sellele, et keegi võib neile esitada küsimusi eraelu teemal."

"Eraelu vastu on uudishimu õigustatud sinnani, kuni see on asjaosaliste poolt kuulutatud vastuvõetavaks," leiab Leib.

Krister Paris tõdeb aga, et on ainult aus ja hea, et see tuli praegu. "Kuni pole presidendi ametifunktsioonide täitmist tema eraelu seganud, ei näe ma probleemi, kui eraelu hakkab aha segama esinduslikkust... Käsitleksin seda kui kahe täiskasvanud inimese suhet."

"Esileedi ja esiabikaasa funktisoon peaks olema tulevikus defineeritud paremini," tõdeb ta, et meil ei ole ei etikette ega traditsioone selles vallas.

Selgus majas on parem kui võltsperekonna mängimine, leidsid mõlemad, et hambad rists armastust teeselda mõtet ei ole.

"Esileedil puuduvad seadusest pandud kohustused, on tore, et ta leidis endale funktsioonid," viitas Paris tema heategevuslikele huvidele. "Ma arvan et segav faktor on pinged, mida iga hinna eest varjatakse. Koera saba tuleb raiuda korraga ära."

Parise sõnul tuleb kõrvale jätta kogu edasisest laps, küll aga sõnab ta, et tegu on avaliku elu tegelastega, kellele riigi raha eest on maksud tasusid ja selle palga sees on ka teatavad kohustused. "Ma nii väga siinkohal tema privaatsust ei rõhutaks," jäid kommenteerijad sel teemal eriarvamusele.

Mida peaks aga need inimesed, kes tulevikus on nende inimeste kõrval: kas nad peaks olema avatud, või ei kuule me nende eraelust midagi?
Krister Paris ei usu, et Toomas Hendrik Ilves jääb elama Eestisse: "Eestiga tal võib olla vähe otsest seost. Evelin, Welcome to Estonia maaletooja on end rohkem definerinud."

Leib usub aga, et ei üks ega teine pole silmapaistvas ametis viimast korda ning ta loodab, et nad leiavad rahuliku enesekindluse vaikselt eraleu edasi elada.