SIENNA MILLER tõestab, et ta on midagi enamat kui Jude Law õnnetu ekskallim.


Kui Sienna Milleri (25) paljukajastatud armuromaan Jude Law’ga möödunud aasta lõpul otsa sai, tundis ta end üksildase ja haavatavana maailmas, millega ta ei olnud harjunud.
«Mu elu on viimastel aastatel nii imelik olnud,» kurtis ta. «Ma sattusin maailma, mis ei olnud minu oma, ja see vallutas mu. Ma kaotasin oma süütuse. Mind pimestas usk, et ma olen romantiline inimene. Mis siis, kui ma ei suuda enam kedagi armastada nii avalalt ja haavatavalt? Inimloomus on ju selline, et monogaamiat on raske saavutada.»
Sestsaadik on Siennal olnud mitu lühikest armulugu — näiteks näitlejate Hayden Christenseni, Josh Hartnetti ja James Francoga. Noor filmitäht usub, et tema elus on algamas uus ajajärk. «Tegelikult ma ei muretse armumise pärast,» ütleb ta nüüd. «See on maailma kõige ilusam tunne. Sa ei saa seda endale keelata ja sa ei mõtle tagajärgedele. Kuidas saakski seda teha?»
 
Sinust on lühikese ajaga saanud üks Hollywoodi kuulsamaid näitlejatare. Kas see on sind kuidagi muutnud?
Mul ei ole assistente ja ma elan väga, väga normaalset elu. Muidugi on mu elus aspekte, millega on raske toime tulla, aga üldiselt tundub mulle, et ma pole üldse muutunud. Mul on ikka samad sõbrad, sama ema, samad koerad. Ma teen süüa. Ma ei ela eriti huvitavat elu. Ma ei käi staaride pidudel. Olen rahul, olen õnnelik, olen tugev.
 
Filmis Factory Girl näitad sa oma suurepärast keha. Kas oled teadlik, et naised kadestavad sind?
Ei ole! Mu tagumikku valgustati tundide kaupa, et see ilusam paistaks, ja mu kehale piserdati meiki, et varjata kõiki neid väikeseid kühmusid ja mügaraid. Kogu mu keha oli meigitud, et see ilusam paistaks, tegelikult see ei ole selline. Meiki kasutati palju, et varjata venitusarme, mida leidub iga tüdruku kehal.
 
Kas sa teed trenni, et vormis püsida?
Ei, trennis ma ei käi. Ma pole laisk, olen küllaltki energiline inimene, kuid trenni ma ei tee ja ma söön palju — mul lihtsalt on kiire ainevahetus. Ma tean, et ühel hommikul ärgates olen ma paks, ja mu tagumik ripub maani. Ma olen veel noor ja jooksen palju ringi, aga ma ei ela eriti tervislikult. Ma ei söö salateid ja ma joon «paksu» kohvi.
 
Kirjelda oma stiili.
Arvan, et mind inspireerivad 60ndad. Minu meelest oli see nii huvitav ja revolutsiooniline ajajärk.
 
Kas sulle meeldib Edie Sedgwicki stiil?
Ma imetlen tema isikupära. Ta oli suurepärane naine, mulle väga meeldib see, kuidas ta oma rida ajas. Ta kandis võimlemistrikoosid ja musti sukkpükse, sest talle meeldis jazz-balletti tantsida. Seda tegi ta oma korteris. Ja siis ta pani ta trikoole mantli peale, ja korraga kandsid kõik võimlemistrikoosid ja mantleid. Ta tegi seda täiesti ebateadlikult ja kõik hakkasid teda jäljendama.
 
Kas ka sinuga on midagi sarnast juhtunud? Kas sulle ei tundu, et inimesed jäljendavad sinu stiili?
Oli aeg, kui mul oli terve hunnik ilusaid vöösid, mida mu ema mulle Marokost tõi. Mäletan, et läksin Londonis ühte kalapoodi, ja seal olid kõik need ilusad koopiad — ilusad, aga odavad. See oli küll natuke kummaline. Aga tegelikult mind ei jäljendata.
 
Edie oli peoloom. Mida arvad tänastest Hollywoodi peoloomadest?
Mul pole mingit arvamust. Arvan, et igaüks otsustab ise enda eest. Arvan, et seda teevad kõik 20aastased tüdrukud, ainult et neid ei pildistata igal sammul. Arvan, et teismeeas ja 20ndate eluaastate alguses on väga eluterve pidutseda. Mina ei mõista kedagi hukka.
 
Kas usud, et Edie’t oleks olnud võimalik päästa?
Arvan, et ta tundis oma kuuenda meelega, et sureb noorelt. Tema vend kinnitas seda, kui ma temaga kohtusin. Arvan, et ta tundis instinktiivselt, et ta ei ela kaua, ja sellepärast ta plahvataski. Võibolla oleks saanud teda päästa, aga ta oli väga jonnakas. Arvan, et teda üritatigi päästa, aga ta oli selleks ajaks juba liiga kaugele läinud.
 
Kas sul on hea meel, et selles filmis mängisid?
Mul on väga hea meel. Teadsin, et see on eriline roll. Minuvanuse näitleja jaoks ei ole eriti palju rolle, mis oleksid nii huvitavad. See oli emotsionaalne väljakutse, mis tasus igati ära.
 
Mis edasi saab?
Olen spontaanne inimene, mulle ei meeldi planeerida. Aga tegelikult tahaksin mängida tõeliselt heas komöödias, milles ma oleksin väga naljakas ja üldse mitte depressiivne. Tahan mängida tugevaid, destruktiivseid või huvitavaid naisi.