Kiirelt sai üle maailma tähelepanu Jacksoni võimas villa, kuhu staar lõbustuspargi ja väikeste detailidega suisa maagilise õhkkonna suutis luua, vahendab Mirror. Leidus üksikuid lapsi, kellel õnnestus privaatset lõbustusparki suisa perega külastamas käia. Ootamatult lõppes aga kinnisvara õnnis saatus ning hakkas hoopis uus ja tumedam ajastu.

Laste väärkohtlemises süüdistatud Jacksoni mõistis kohus küll süütuks, kuid Neverlandi, mis lugude keskmes oli, jäi tume maine siiski kummitama.

Kui 2003. aastal uurimine veel pooleli oli, tegi politsei üle 10 ruutkilomeetri suurusel kinnisvaral põhjaliku läbiotsimise. Jacksoni advokaat Brian Oxman avalikustas hiljem, et olukord mõjutas maailmakuulsat staari nii karmilt, et ta hiljem lihtsalt oma laua taga istus ja nuttis.

Maja sai ka Jacksoni enda silmis nii halva energia osaks, et staar peale läbiotsimist enam kordagi oma senises suursuguses magamistoas ei ööbinud ning kolis hoopis külalistemajja.

Skandaali tõttu tekkis Jacksonil probleeme ka sissetulekuga, mistõttu sattus ta raskustesse laenuga, mis Neverlandile võetud oli. Seda peetakse teiseks väga mõjuvaks põhjuseks, miks Jackson 2005. aastal oma maailmakuulsast kodust välja kolis. Peale mitmeid kolimisi samas naabruskonnas leidis staar omale viimaks Holmby Hillsis asuva villa, kus ta 2009. aastal ka suri.

Endine lõbustuspark

Peale lahkumist koristati Neverlandist ära kõik, mis Jacksoni sealviibimist meenutaks, kaasaarvatud lõbustuspark. Aastaid uut omanikku otsinud laulja sai viimaks kokkuleppele ettevõttega Colony Capital, kes 2008. aastal maja endale võttis. Sellest hoolimata on maailmakuulus kompleks olnud tänaseni ilma armastava omanikuta universumi enda hoolitseda. Colony Capital pani Neverlandi uuesti müüki Sycamore Valley Ranch nimega, kuid ka see ei puhastanud võimsa villa mainet.

2015. aastal paisati Neverland taas müüki 100 miljoni USA dollariga, kuid 2 aastat hiljem oli sama omanik sunnitud hinna langetama 67 miljonile dollarile. Eelmisel aastal tuli skandaalne kinnisvara juba taas uut omanikku otsima, kuid seekord juba kordades madalama 31 miljoni dollariga.