"Kutsume üles toetama 57-aastase Saaremaa pereisa Ott Paakspuu kopsuvähiravi (ravim Keytruda), millele kulub järgneval kolmel kuul ligi 17 000 eurot," seisab vähiravifondi postituses.

Ott kirjutab oma haigusloost pikalt ja emotsionaalselt. “Vähidiagnoosi sain 1. novembril, kui Tallinnas teatas arst, et mul on haigus viimases staadiumis. Enne ei osanud oma enesetunnet sellega üldse siduda. Olin väsinud ja katsusin ikka puhata, et siis pärast jõuan tööd teha," kirjeldas Ott hetke, mis muutis ta elu.

"Suvel tavaliselt teen palju füüsilist tööd oma maakodus. Lõhun puid, laon neid riitadesse, niidan ja teen väiksemat põllutööd. Läinud suvel jõudsin palju vähem talveks ettevalmistusi teha aga panin selle vanuse arvele," sõnas ta, et pidas väsimust ealiseks iseärasuseks.

"Augustis algasid köhahood. Arvasin, et olen külmetanud või mingi viiruse kaasa haaranud ja otsisin leevendust käsimüügiravimitest. Kuna enesetunne pidevalt halvenes, magada sain ainult poolpüsti asendis, köhahood piinasid, siis registreerisin perearsti vastuvõtule ja ootasin veel kaks nädalat, et üldse oma asjast rääkida," jätkab Ott asjade kulgemise kirjeldust.

Seejärel tehti Otile röntgen, mille põhjal arvati, et peaks vist ka kompuutrisse minema. Kohalik arst saatis mehe seega Tallinnasse. "Tööl käisin ja käin kõigest hoolimata edasi, sest peres on veel kaks teismelist poissi kasvatada ja koolitada, kaks last on juba koolitatud ja elavad Tallinnas, ning eakas ema hooldada," jätkab Ott.

Kogu majapidamine ja hooldamine on praegu aga Oti armsa naise ja tublide poegade õlul. "Ma ei tohi mitte midagi tõsta ega teha, kohe hakkan verd köhima. Tegelikult on mu pere ja lähedased kogu aeg minu kõrval toetamas ja abistamas, et ma tuleksin oma haigusega paremini toime ja nad loodavad, et tulen sellest eluga välja. Ka töökaaslased mõistavad ja saan vajadusel vabu päevi, et Tallinnas ravil käia," räägib Ott oma läbielamistest.

Raviarst soovitab Otile uut ravi seetõttu, et iga keemiaravi järel on mehel olnud taastusaeg pikem ja piinarikkam ning järjest raskem on toime tulla igapäevase eluga. "Ja kuna ma enda poolt olen teinud kõik, mis võimalik, et terveks saada või vähemalt vähist võitu saada, siis loodan, et mulle sobivam ravi aitab mind oma eluga paremini hakkama saada ja ma ei pea töötamisest loobuma," usub ta.

Ott on vähiravifondile "Kingitud Elu" väga tänulik. "Saan oma pere eest edasi hoolitseda, näha oma väiksemate poiste täikasvanuks saamist ning ka ema võib oma vanaduspäevad väärikalt veeta oma kodus pere keskel."

Oti võitlust saab toetada sihtotstarbelise annetusega. Makse selgitusse märkida "Oti raviks".

Maksesaaja: SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu

Swedbank: EE212200221059073061
SEB pank: EE211010220228917224
LHV pank: EE137700771001442514
Danske pank: EE133300332166860001
Nordea pank: EE591700017003638161

Teisi maksevõimalusi näete siit!