“Muidugi see läheb mulle korda," vastas Kaljurand Kersna "soojendusküsimusele" enda kandidaadiks esitamise kohta. "Muidugi see on üllatav. Mina loen sellest välja hinnangut oma praegusele tööle. Jah, ka eelnevale tööle diplomaadina, suursaadikuna, aga ka praegusele tööle välisministrina. Võibolla see on peegeldus - inimesed näevad, et see valdkond on mulle oluline ja ma püüan olla Eestile väga hea välisminister ja teha kõik, et Eestit hästi ja väärikalt esindada. See on üllatav ja see on meeldiv," sõnas Kaljurand.

"Kas ka inspireeriv?" uuris Kersna. "Kindlasti on see inspireeriv ja kindlasti on see vastutus," kostus vastuseks.

Saatejuhi poolt järgnesid kiidusõnad Kaljuranna isiku, eneseväljenduse ja tegude ning selge hoiakuväljendus Toomas Hendrik Ilvese suhtes.

"Minu tõlgendus, mis võib olla mitte väga täpne, on see, et sa oled lihtsalt nii sümpaatne inimene. Sa oled tark inimene, sa oled selge silmavaatega, aus, arusaadav, väga selge ja arusaadava jutuga," alustas Kersna kiidukõnega.

Järgnes hinnang Ilvesele: "Ma kardan, et väga paljud on väsinud presidendist, kes on natuke arrogantne intellektuaal, kes närib nätsu, on pärit Ameerikast ja kelle pereelu on olnud kõike muud kui meile arusaadav või isegi aktsepteeritav."

Kaljurand keerutas ebamugavast olukorrast välja võluva kohmetusega. "Mul on väga raske seda kommenteerida, sest paned mind piinlikku olukorda," alustab ta justkui Kersna seisukohta kommenteerides, kuid veab siis jutu kiiresti enda peale tagasi ning avaldades siis tagasihoidlikult toetust muuhulgas ka Ilvesele. "Hästi piinlik on kuulata, kui keegi sind niimoodi kiidab. Aga mis puudutab presidente, siis mina ütlen, et Eesti Vabariigil on väga vedanud kõigi presidentidega, kes Eestil on olnud. Jah, neil kõigil on olnud oma roll mingil ajaetapil: kellel on olnud välispoliitilist kogemust, kel suurem sisepoliitiline roll. Aga kogumis jään selle juurde, et Eesti on olnud õnnelik."