Seitse aastat on avalikkuse jaoks selge vastuseta rippunud õhus küsimus, kuhu ja miks kadus Vahur Kersna (52). Seni on viidatud tema haruldasele haigusele, kuid nüüd vastab telelegend sellele detailselt oma peagi ilmuvas raamatus «Ei jäta elamata».

«Sõbrad on küsinud, kas kirjutamine oli mulle teraapia. Ei olnud,» sõnab Vahur. «See raamat sündis, mõeldes inimestele, kes keset ilusat elu leiavad end korraga isikliku maailmalõpu lävelt. Sel hetkel sa ei tea, kuhu joosta, mida teha – ja on sellel kõigel üldse mõtet. Minu raamat ei paku valmisretsepte, sest neid pole olemas. Ei saa öelda, et jooge 16 tassi rohelist teed päevas, siis jääte ellu. Iga inimene on sedavõrd erinev, igaühel oma rada ja loomus. Aga ma loodan oma kogemuste põhjal pakkuda inspiratsiooni, tuge, usku ja lootust.»
Nii nagu eelmises teoses «7x7» avardasid horisonti Kersna kaasteelised, nii ka seekord. Teletähe heitlusi saadab läbi raamatu abikaasa Liina Kersna (34) pilk. Võib öelda, et «Ei jäta elamata» on kirjutatud suisa kahasse. Lisaks arstide ja erinevate ravitsejate kommentaarid.
Raamatu kujundas ja kaaned maalis Asko Künnap. Esikaant illustreerib teletähe portree, mida ümbritsevad liblikad – need sümboliseerivad vanades idamaa kultuurides hinge, muutust ja vastuolulisel kombel nii surma kui viljakust.