"Ringvaates" võttis otse-eetris projektist osa ka ajakirjanik Vahur Kersna, kes oli kunagi tuntud karikaturist. "Kui noored teevad sellist asja ja ei laaberda kuskil tänaval, siis igatpidi tuleb sellist asja toetada," põhjendas mees projektis osalemist.

Kersna lisas presidendi maalile vildikaga kolm lille, prillid ja vuntsid. "Selle üle võib vaielda, kas tal peaksid olema vuntsid, aga teeme talle väikesed kelmikad vurrukesed," kommenteeris Kersna.

Täna teatasid projekti vedajad, et Vahuri maali oksjonile ikkagi ei panda, kuna see ei lähe kokku nende teemaga. Maal lubati ajakirjanikule tagasi saata.

Kersna sõnab, et tegemist on tõenäoliselt vastastikuse mõistmise probleemiga ja võrreldes teiste kampaanias osalevate kuulsustega ei kuulu tema noorte iidolite hulka.

"Olgu see mulle ja teistele õpetuseks, et ikkagi ei tasu nina toppida võõrasse kohta. Mina, ullikene, läksin andma enda panust, et nad saaksid eesmärgi täidetud. Noored saavad kohtuda huvitavate inimestega, enda iidolitega, kelle hulka mina kahtlemata ei kuulu, ei oma vanuselt ega mõtteviisilt," sõnas Vahur.

Kersna ei ole tüdrukutes pettunud, tema sõnul ei olnud tal lihtsalt ühtegi "kiisupildi" või muu taolise nunnu teose mõtet peas. Kunagise karikaturistina otsustas ta teemale läheneda isikupäraselt.

"Tüdrukud ei ole selles süüdi, Reikop helistas mulle ja eks ta mõtles, et ma olen lähedalt võtta. Olen pliiatisit käes hoidnud ja küll ma tulen ja teen mingi pildi ära. Aga mul ei olnud ühtegi kiisumõtet peas ja seekord läks siis niimoodi," tunnistas Vahur.

Kokkuvõtteks sõnab Kersna, et tuleb lihtsalt rohkem oma tegemisi läbi mõelda.

"Tuleb vaadata ringi, mis sa teed ja kus sa lähed ja kui sa mõtled, et sa lähed head tegema, siis see, mis sinu arvates on hea, ei pruugi olla teiste arvates hea. Peab keskkonda valima, millega ennast siduda," lisas ta.

Teised projektis osalevad tuntud inimesed on Ivo Linna, Märt Avandi, Inga Lunge, Liis Lemsalu, Juss Haasma, Anni Rahula, Liina Ariadne Pedanik, Gertu Pabbo, Lauri Liiv, Birgit Sarrap, Rasmus Rändvee, Helen Adamson, La La Ladies, Lenna Kuurmaa, Perekond Meikarid, Grete Paia ja Londonis elav kunstnik Meriliis Rinne.

Vahur Kersna teos on esimene, mille korraldajad on tagasi lükanud. Vaata teiste tuntud inimeste teoseid SIIT!