“Mihklist õhkus kuiva kompromissitut võitluskoera hõngu. Ta oli uue aja mees. Sellist tunnetust ei olnud ühelgi ETV ajakirjanikul ja saatejuhil varem olnud ja mulle tundus, et koos me võime liigutada mägesid,” meenutab Kersna tutvumist saate kaasautor Mihkel Kärmasega. “Ega me ei teadnud ülemäära täpselt, mis saadet me tegema hakkama. Mõtlesime, et anname gaasi ja vaatame, kuhu tee viib. Meile ei sobinud tugitoolides heietamine, tuli hoopis tõusta püsti ja olla aktiivne. Raha ei ole kunagi kõige tähtsam, idee ja inimesed on!”

Kersna sõnul olid nad Mihkel Kärmasega nagu John Lennon ja Paul McCartney — eraldi ka päris head, aga koos võitmatud. “Ükski koosolek ei kestnud rohkem kui 15 minutit, meil polnud lihtsalt aega jaurata, töö ootas, vesi radiaatoris kogu aeg kees. Kas on lugu, kus on lugu, kellega ja mismoodi seda lugu teha? Tegelikult see oli tappev. Ja siis tõsteti mind “Pealtnägija” vedurikabiinist välja tegelikult üsna jõhkral moel,” viitab Kersna teda tabanud ootamatule õnnetusele ja sellele järgnenud segastele asjaoludele.

Mihkel Kärmas meenutab “Pealtnägija” algust veidi teistmoodi ning tunnistab, et Kersna, olles juba toona A-kategooria täht, kes tuhiseb ringi ja ajab omi lugusid, võttis Kärmase ilmselt sellepärast tööle, et vaatas, et poissi ei pea eriti valvama, ju see saab ise hakkama. “Vahur tegi omal ajal igasuguseid tempe, mis täna oleks mõeldamatud,” muigas Kärmas. “Pealtnägija” esimene režissöör Maire Radsin kirjeldas heldimusega, kuidas Vahur Kersna kõige esimesel koosolekul olevat öelnud, et saade, mida tegema hakkame, on lihtne — lihtsad lood, inimesed vaatavad ja et sellist saadet võib 20 aastat jutti teha.

Pärast Vahur Kersna lahkumist muutus “Pealtnägija” stiil uurivamaks, tiimiga liitusid Roald Johannson, Rasmus Kagge ja Kadi Jaanisoo. “Palju oli neid, kes arvasid, et me rohkem kui paar aastat vastu ei pea,” meenutas Kagge. Ometi suudeti kriis ületada ning vaadatavus säilitada. 2011. aastal liitus toimetusega ka Piret Järvis ning veelgi hiljem Taavi Eilat, Kristjan Pihl ja Anna Pihl (Gavronski), kes on tiimis tänaseni.