„Oli aasta 1989 ja mina just ETVs alustanud UFO-teemalist saatesarja „Monoloog tundmatuga“. Enn ilmus minu teele jumalikult õigel hetkel. Intervjuu, mille salvestasime temaga Vormsi püstkoja ees loojuva päikese viimastes kiirtes mõjus tollajal tõelise tuumaplahvatusena. Kõik olid näinud, kõik teadsid, kõik rääkisid. Ennust sai selle esinemise järel vabariigi vaieldamatu esinõid.“ (Saadet näed soovi korral siit)

„Veel mitmed aastad suhtlesime tihedalt,“ räägib Kersna. „Ja kuigi enn üldjuhul intervjuusid ei andnud, siis mind ta usaldas ja minu saadetes tihtipeale Muuilma eksperdina esines. 2008. aastal tegin temaga Eesti Playboyle ka pika intervjuu, mis minu hinnangul jäigi ennu mõtete ja elukäsitluse sisukaimaks kokkuvõtteks. Täna riputasin selle ennu mälestuseks oma raamatu „Ei jäta elamata“ Facebooki leheküljele üles,“ sõnab Kersna ja lubab lugeda üht põhjalikumat ilmunud lugu ennust sel päeval.

Vahuri intervjuu Vormsi ennuga 2008. aasta Eesti Playboys muutmata kujul:

Kui neli aastat tagasi ilmus Eesti Päevalehes sinuga online intervjuu, tuli sellele tänaseni rekordina püsivad 1700 kommentaari. Hämmastas sind nii tormiline reageering?
Sõna „hämmastas“ ei klapi. Minu olek oli lihtsalt - ahah.

Kui sinu plangu taha Vormsis veetakse bussidega ekskursioone vaatama, et siin elab kuulus nõid, siis kas see tekitab sinus ka vaid ahah-tunde?
Nii ongi. Mul on kõrge aed. Mina toimetan seal sees, nemad toimetavad väljas. Kui vaja kellegagi kokku saada, siis ma satun juhuslikult värava ette.

Kas vastab tõele legend, et sinu rada sai alguse sellest kui 25 aastasena sattusid vikerkaare sisse?
Jah, see juhtus Vormsis. Ise seal sees olles sa seda vikerkaart ei näe aga teised nägid.
Ja oligi nii, kõik muutus. Asjad hakkasid tulema. Kust mina tean kust. Ühel hetkel nad lihtsalt tulevad.

Kas nõid on hea ja õige sõna, mida võib sinu kohta julgelt tarvitada?
Jah, absoluutselt. Kristlus on aastasadu küll üritanud sellele sõnale negatiivset tähendust külge pookida. Vaimne vägivald nagu ristiusk tervikuna on. Mina jumalat ei usu.

Miks?
Pole nii palju aega.

Millesse sa usud?
Olemisse. Ei pea ju tingimata millessegi või kellessegi uskuma. Ma ei suuda aru saada, miks peaks? Mine seisa jõe kaldal ja küsi: „Kuule jõgi, siin sa voolad aga millesse sa usud?“ Mida jõgi selle peale kostaks?

Oled paljusid kaasmaalasi endas välja ajanud nimetades eestlasi orjarahvaks.
Jah, ja mitte rahvuseks vaid rahvaks. Iga rahvuse sees elab orjarahvas, keda iseloomustavad alandlikkus, alatus, hirmud, väiklus, kompleksid. Ühelt poolt on neile vaja iidoleid, kellele alt üles vaadata, teisalt on interneti mudakommentaatorite mõttelaad parim orjarahva mentaliteedi näitaja. Ja üks osa eestlastest jääb orjarahvaks vähemalt niikaua kui ta sõltub väga paljude teiste arvamustest. Mina ostan peldikupaberit siis kui see otsa saab.

Loe täispikkuses intervjuud Vahur Kersna postitusest: