Ma olen väheke kurvameelne,» üllatab elektriangerja mainega punkmuusik, PR-mees, telenägu TANEL TATTER ülestunnistusega.

Grusiiniverd Tanel Tatter (26) on värske teletäht, suurema hulga rahva kõrvu–silma jäi noormees «Hoia ja keela» saatest. Tema on see, kes viskab kildu, soosib Eesti bände ja vahel pritsib sappi. Netisaitidel nurruvad noored fännitarid: «Tannu on nii nunnu, Tanel on seksikaim mees Eestis, Tanel on andekaim poiss...» Peategelane ise asjast suurt midagi ei arva: «Ma pole sellesse süvenenud.»

Kassiahastuse peletab hamburger

Tanel istub Lounge 8 kõige tagumises lauas ja degusteerib parasjagu uut menüüd, laual ilutseb pealtnäha hõrgutav riisiroog. «Kokk on jälle armunud, toit on üle soolatud,» kirtsutab ta karmil ilmel nina. Tanel on ametis meelelahutusfirma BDG turundusjuhina ja söögikoha uue toidukaardi valimine on tema töö. Mees leiab, et päris gurmaan ta pole, aga «võib-olla natuke olen ka». Igatahes ülesoolatud toidu tunneb isegi temasugune poolpidune nautleja ära. Vahemärkuseks olgu öeldud, et ainuke asi, mida ta EI söö, on muld!

«Pohmelliga on kõige parem hamburger,» itsitab ta. Tervendava rämpsroa tassivad sõbrad kohale siis, kui väheke «katkise» olekuga Tanel niutsub telefoni ja esitab soovi. «Eks olen minagi neile kohvi ja kooki toonud ning koera pissitamas käinud.»

Ta täpsustab: «Ega mul polegi eriti pohmelle, tihti ainult väsimus.» Ometi ei võta see trallitamise ja keelekastmise isu ära. Tüdrukute jumalus sätib oma lemmikrüüped järjekorda: Bacardi, Jack Daniels, Jim Beam, viin (aga mitte mingil juhul Viru Valge), punavein, Corona õlu. «Ja kindlasti piim, joon peaaegu liitri päevas.»

Antidepressant ei aita

Heledapäine rockimees, pealtnäha range kui pansionaadi kasvataja, on südamesopis hella hingega ja haavatav. Kui aga vaja, hüppab ringi ja teeb tsirkust. «See on kõik fassaadi-asi. Ma olen tegelikult üsna eraklik. Minu kodu on minu kindlus.» Päevas vajab ta mitu tundi üksindust. «Olen väheke kurvameelne.»

Tanel tunnistab, et sügisel langes ta nii sügavasse musta masendusse, et vajas meditsiinilist sekkumist. Mitte ainult töö, vaid ka eraelu ja suhted kasvasid poisil üle pea. «See oli mitu aastat kestnud pidev jama, mis hakkas ühel hetkel tervisele. Kusjuures ma tulin alles puhkuselt. Asjade kokkulangevus....» See oli tema esimene puhkus üle nelja–viie aasta. «Istusin just autoroolis, kui tekkis hoog. Siis sain aru, et vajan abi.»

Asi võttis hullu pöörde ja Tanel otsustas antidepressantide kasuks. «Aga need ei aidanud. Ainult halvasid ja tuimestasid.» Seda, kuidas äng lõpuks üle läks, ta täpselt ei mäleta. «Ajaga laabub kõik. Ei tohi end lihtsalt käest ära lasta. Peab sundima ennast tegema asju, mida võib-olla ei tahakski.»

Semud stressiravimiks

Lihtsalt pargis või metsas jalutamine Tanelit ei aita. Pigem mõjub lausa vastupidiselt. «Hakkan närveerima, et see ja see on tegemata. Olen isalt pärinud kohusetundlikkuse.»
Suurt kurbust tunneb muusik selle üle, et isegi naps ei võta pinget maha. «Varem küll mõjus.» Kuid samas aitab jooksmine. Tõmbab muudkui kapuutsi pähe ja tuld. «Veel meeldib mulle kotti taguda.» Vaenlase pilte tal poksikoti küljes ei ripu. «Selline tapja-mees ma pole.»

Parimaks stressileevendajaks on Taneli sõnul ikkagi sõbrad. «Meil on väike ja kinnine sõpruskond. Elame kõik Eesti eri paigus, kokku saame Pärnus. Ja kui kohtume, siis unustame KÕIK ära.»

Äkkvihaga mees

Rockimehes on peidus ka tumedam pool. Tume Tanel on põikpea, jäik ja halastamatu. Noormees möönab, et kättemaks on magus, kuid ise ta niisuguseid mõtteid ei hau. «Olen rohkem äkkvihamees,» tunnistab ta. Inimene, kes tema usaldust kuritarvitab või teda alt veab, peab arvestama vihapidamise või eiramisega. «Reetmine on valus, ma olen saanud kaks–kolm laksu. Reetmine armastuses on kõige klassikalisem. Minust võib saada väga kiiresti jäätükk. Või siis halvab pime viha.»

Seda viimast ei saa aga keegi kunagi näha, sest selliseid hetki elab Tanel välja kodus või lahkub levist. «Võtan oma hetke, kaon ära. Olen kuskil konspiratiivkorteris. Ei võta telefoni,» naerab rokkar. Keskmisest suurem oma aja ja ruumi vajadus on ka põhjuseks, miks pole ta suutnud veel ühegi tüdrukuga koos elada.

Unistab armastusest

Tanel usub ilusasse tulevikku. Paarile–kolmele armulaksule vaatamata loodab mees, et ka tema jaoks on kuskil keegi. Nii et unistuste elu: kodu, kaunis naine, õnnelik abielu, lapsed…? «No kas just päris nii, aga sinnakanti. Kõik saab alguse ikka armastusest, ülejäänud on kõrvalprodukt.» Aga selle kõigeni on veel aega.

«Ma ei ole romantik, olen vist sellest võõrdunud,» kahtleb muusik. «Eks see ole ikka nii, et keda tahad sina, ei taha sind, ja vastupidi. Ja siis käib selline eksperimenteerimine.»

Armastuslahingus saadud vermed annavad Taneli südames siiamaani tunda. «Ma valetaks, kui ütleksin, et haavad pole sügavad ja valusad. Armastus on harukordne tunne, see pole kirg või tõmme. Just see tunne, et oled omadega täitsa sees! Kes teab, äkki ei tule enam kunagi seda tunnet peale.»
Tanel ütleb, et on veidike naistes pettunud. «Võib-olla mitte lausa nii... Ma ei paneks siiski kõiki naisi ühte patta, kõigis ma ju pole pettunud. Ja eks mul ole ka omadus komistada õigete fruktide otsa.» Kuid ta ei kaota lootust, sest ega tema näolgi ole tegemist ingliga. «Olen ikka väike väänik.»

Taneli suust pärinevad sõnad, et tema süda on kinni, keha aga vaba. «No ütleme, et hetkel hoitakse mul silma peal ja üksi ma ei maga,» naeratab ta võluvalt.