Alates 2. veebruarist telekanalil LTV1 eetrisse mineva saate nimeks saab „Meie oleme!” (“Mēs esam!”), mis on fragment ühest presidendiproua laulu- ja tantsupeol peetavast kõnest, kirjutab Läti Delfi. Telekanali avalike suhete juht Jānis Riņķis ütles, et saade hakkab rääkima Läti eneseteadvusest ja riigi kohast Euroopas ning maailmas.

Vīķe-Freiberga pressiesindaja Karīna Rāviņa-Vimba sõnul valib endine riigipea ise oma saate teema ja külalised ning teeb ära suure osa toimetamise tööst. Ainsaks tabuks saavad päevapoliitilised ja aktuaalsed teemad. Esimeseks saate külaliseks saab kuulus Läti poetess Māra Zālīte.

25-minutiline saade hakkab eetris olema kord kuus laupäeva õhtuti. Teletegijad loodavad, et endise riigipea juhitav saade saab vaatajate seas menukaks.

Pärast presidendi volituste maha panemist 2007. aasta suvel lõi Vīķe-Freiberga oma initsiaale kandva konsultatsioonifirma, kus ta on juhatuse esimees ning tema abikaasa nõukogu liige. Lisaks nimetati daam Euroopa Komisjoni nõunikuks ning Euroopa Liidu sõltumatu ekspertgrupi liikmeks.