«Ma võin teatris analüüsida tegelaskujusid, kuid igapäevaelus ma inimesi ei tunne ja haavun täiesti tühiste asjade peale,» ütleb hittsarjas «Pilvede all» peategelast Marit mängiv Linnateatri näitleja Elisabet Reinsalu.

Istume Elisabet Reinsaluga (36) «Pilvede all» seriaalikodu soojal põrandal ja vestleme vaiksel toonil. Elisabeti juttu saadavad kiired žestid ja soojad naerupahvakud.
Mäletan Elisabeti lavakoolieelsest ajast. Ta õppis Tallinna Ülikoolis reklaami, kandis traksipükse ja haigutas loengutes. Elisabet oli 22, kui sai lavakasse sisse ja sealt alates on tema tee läinud otsejoones üles.
Sel kevadel abiellus Elisabet oma kauase elukaaslase, ettevõtja Ardo Reinsaluga ja vahetas perekonnanime Tamm Reinsalu vastu. Elisabeti ja Ardo (38) peres kasvavad kaks last, Nora (7) ja Felix (4). Elisabeti sõnul on nemad tema kaitseinglid, kes on lubanud tal elada ruttamata ja olla õnnelik.

Kell on kaheksa õhtul, su lapsed ootavad unejuttu, kuid sul on ees olulised stseenid sarjas «Pilvede all». Kes su kodus praegu toimetab?
Emasid aitavad ikka lähedased, mind abikaasa ja vanemad. Näitlejana võtsin varakult hoiaku, et pingelistel perioodidel, esietenduste eel ja pikkadel võttepäevadel surun oma soovid alla ja kui vaja, neelan ka pisaraid. Olen tüübilt näitleja, kes tahab alluda, ja kui näen, et lavastaja on tugev, usaldan end tema kätte. Töösituatsioonis ei lähe ma konflikti. Mulle meeldib olla saksa lambakoer, keda dresseeritakse. Elulises situatsioonis talun ma aga õpetamist väga halvasti.

Mida sa siis teed, kui kodus emotsioonid üle pea löövad?
Ma olen solvuja ja haavun täiesti tühiste asjade peale. Mulle läheb korda, mida armsad inimesed ütlevad. Võin pikalt analüüsida tegelaskujusid, kuid isiklikus elus nii ladusalt ei lähe. Maria Avdjuško ütles, et näitlejad on emotsiooni-junkie’d (narkomaanid – toim.), kelle töö seisneb tunnetega manipuleerimises, ja mulle tundub, et kipun ka igapäevaelus hirmus torm olema. Olen õppinud kümneni lugema ja end ohjeldama. Eks mu ratsionaalne abikaasa aitab ka mul jalgu maa peal hoida.