Laulu- ja IT-mees Valdo Randpere lahkub IBMist omal soovil juba jaanipäeval, kirjutab Kroonika. "Üks etapp sai elus läbi. Olen karjääriredelil liikunud 10-11 aasta kaupa ja olnud IT-maailmas juba 23 aastat."

Taisse kolimine, kuhu mees maja tarvis juba krundi soetanud, on lükkunud aastasse 2020, mil poeg kooli lõpetab: "Lõpuaktuselt sõidan Taisse. Või paar kuud hiljem."

Randpere on IBM Eesti tegevdirektor olnud aastast 1998. Enne IBMi töötas ta üheksa aastat Rootsis firma Nordic Data Distribution tegevjuhina. Nüüd ei osutunud lahkumise põhjuseks niivõrd masu, mida näitas IBM suvise grillpikniku ärajätmine, vaid globaalsed reformid: "Varem kuulusime Põhjamaade alla ja siis oli kamp väga mõnus. Aasta alguses tõsteti IBM Eesti üle Ida-Euroopa üksuse alla, ning alluda tuli Rumeenias Bukarestis paiknevale kontorile, mis omakorda allus Praha kontorile."

Teistsugune, pigem Rumeeniale omane organisatsioonikultuur hakkas kasvama nii kiiresti, et Randpere otsustas aja maha võtta, et siis sihikule võtta uued väljakutsed.