Skandaal puhkes siis, kui uus „Monica Lewinsky“, 26-aastane brünett kaunitar Jessica Cutler, vabariiklasest senaatori Mike DeWine’i assistent, pani internetis välja oma päeviku „Washingtonienne“ nime all. Jessica tunnistas seksi eest raha võtmist Bushi poolt ametisse nimetatud suure valitsusagentuuri juhilt. Jessica väitis, et oli vahekorras kuue mehega, kasutades nende identifitseerimiseks tähekoodi.

National Enquirer avastas, et see on kõigest jäämäe tipp kogu Washingtoni süsteemi haaranud seksi eest maksmise võrgustikus.

„F = Abielumees, kes mulle seksi eest maksab. Ühe valitsusagentuuri juht, Bushi poolt ametisse määratud,“ kirjutas Jessica oma päevikus. 18. mail kirjutas ta: „Ma käisin F-iga pikal lõunal ja teenisin 400 dollarit.“

14. mail kirjutas Jessica, et helded vanemad härrasmehed tasuvad ta elamiskulud. Ta nimetas ta oma päevikus veel mehi, kellega magamise eest ta raha sai.

Väidetavalt on Kapitooliumil puhkenud tõeline paanika ning kõik üritavad teada saada, kellest Jessica räägib.

Nüüdseks ametist vabastatud Jessica Cutler ei kahetse oma teguviisi, küll aga seda, et ta sellest kirjutas. Oma sõnul pani ta päeviku internetti üles selleks, et ta ei peaks sõbrannadele eraldi e-sõnumeid saatma.

Jessica Cutler teenis skandaali ajal vaid 25 000 dollarit aastas, Washingtonis olevat sellega väga raske toime tulla. Nüüd on ta oma madalapalgalise töö kaotanud, aga kirjastajad pakuvad talle tulusaid lepinguid.

Jessica perekond Syracuse’is on šokeeritud. Tema vanaema Frances Cutler ütles The Enquirerile, et Jessica kasvas korralikus katoliku kodus. Vanaema arust on šokeeriv ka see, et keegi on nõus temaga seksi eest 400 dollarit maksma, sest tema meelest on Jessica keskpärase välimusega.

Jessicast kirjutanud kolumnisti Michelle Malkini hinnangul on neiu ilus, andetu ning moraalselt korrumpeerunud.

Informeeritud allikad väidavad, et Washington on tipp-poliitikute seksimängude taimelava ning paljud abielus olevad kõrge taseme valitsusametnikud on seksuaalsuhetes madala astme kohtadel töötavate tüdrukutega. Sageli on tüdrukud need, kes ettepaneku teevad, et ots otsaga kokku tulla.

Väidetavalt kasutavad poliitikud ka Washingtoni vahendajate teeneid, kes palkavad neide Kapitooliumile ilusaid tüdrukuid.

Kuna president Bushi reiting on niigi madal, võib seksiskandaal tema tagasivalimise väljavaated sootuks hävitada.