Kaheksal meedialemmikul on seljataga kuu aega higistamist-treeninguid parketil. Pühapäeval astuvad nad Eesti tipptantsijatest partnerite kõrval rahva ette valimistulle võistlussaates «Tantsivad tähed».  

Maailmas on brittide leiutatud staaride lahing tantsupõrandal püstitanud juba 30 riigis vaadatavuse rekordeid. Kas läheb sama ägedaks konkurentide löömiseks /kõrvaldamiseks kui Sophie Ellis-Bextori videos “Murder on the Dance Floor”? Eelmänguks uurib Kroonika, mis paneb eesti kuulsad pojad-tütred tantsima.

Indrek Tarand (poliitikamees, 43)

 MIS PANI OSALEMA

Paluja Heili Klandorf oli väga kena inimene. Ja mind on õpetatud, et kui kenasti palutakse, tuleb võimalusel vastu tulla.

Eks ma kodus ikka pidasin nõu kah! Mina arvasin, et naine ütleb «ära mine!», aga vastupidi: «Mine ikka! Miks mitte!» Eks tal ole omakasu mängus, et ehk midagi jääb mulle äkki külge...

 ESIMESED TANTSUD

Lasteaias tantsisid kõik tollal vastavalt NLKP suunisele kasatšokki. Mis partnerit seal ikka — kasatšokk oli minu mälu järgi riviline tants.

Eks kooliajal sai tüdrukute ees juba kraapjalga tehtud. Aga see polnud muidugi võistlus- või peotants, niisama diskotati. Maki pealt mängisid 70ndate lõpu ja 80ndate alguse menubändid ehk vokaalinstrumentaalansamblid, nagu Rock Hotel. Koolis oli meil oma ansambel — Artur Talvik, kes laulis raju-rocki.

 PEOTANTSUKOGEMUS

Olematu. Peotantsutrennis pole käinud. Selles osas täielik profaan. Olen alati olnud veendunud, et mulle ei saagi seda kunsti selgeks õpetada.

 PULMAVALSS

Pulmavalsi olen täiesti ära teinud. Selleks olid Tartus akadeemiliste üliõpilasorganisatsioonide poolt antud elementaarsed teadmised. Valsi põhisammud kuulusid noorliikme kasvatuse juurde.

 TANTS HOMMIKUNI

Nii-öelda ürgtantsimisest olen mitmel puhul mõnu tundnud. Nii koolipeol, ülikoolis kui ka mõnel rahvusliku spordikangelase võidule järgnenud spontaansel peol.

Aga eksootiline paik, kus tantsida on tulnud… Siberis on üks väike küla, kuhu meid sõduritena peole viidi. Aasta oli 1984. Mehed ja naised tantsisid eraldi ringis. Lõpuks said sõdurmehed ja kohalikud külamehed kokku. Käiku läksid toolid, lauajalad…

Mingil välisministeeriumi lähetusel lennukiga külastasime üht Aafrika sadamat. Seal oli ka diskoteek, kus meile püüti õpetada Aafrika rütme.

See kõik oli varem, viimasel ajal ma pole eriti tantsimas käinud. Muidugi, eks naine käiks küll minust meelsamini… Aga mina näiteks ei sunni teda käima jahil.

 TANTSIV POPIIDOL

Omaaegsetest meeldivad Freddie Mercury liikumised, iseasi, kas need on tantsud. Mulle Queen on meeldinud ja istub tänaseni.

 EESTI POLIITIKA TANTSULÕVi

Mõmm-mõmm… Pole sattunud ringkonda, kus väga suuri tantsulõvisid oleks. Mäletan, et Tartus oli omal ajal EPA rektor Olev Saveli — küll tema tantsis rõõmuga!

Naised tantsivad kõik hästi, neil kohe tuleb see asi välja.

 LEMMIKTANTS / HIRMUD

Praeguses faasis kardan, et ajan kõik nad segi — ei oska ma ühtegi esile tõsta ega maha teha. Jäädes väga lootusrikkaks, arvan, et see on minuga väga lootusetu ettevõtmine.

Õnneks on mu partneri (Kaisa Oja) luud-liikmed veel terved. Ta on täitsa elus, tuli just kõrgele kohale — Jaapanis, oma parteriga.

Loe lähemalt 3. oktoobri Kroonikast. Oma tantsukogemustest ja saatemuljetest räägivad veel Vilja Savisaar, Reet Linna, Gerly PAdar, Ingrid Tähismaa, Aivar Riisalu, Erki Nool ja Mikk Saar