Enam kui paar aastakümmet on Timbaland aidanud selle sajandi nimekamatel popmuusikutel nagu Kanye West, Beyoncé, Jay-Z, Rihanna, Drake, Justin Timberlake ja Missy Elliot edukalt maailma vallutada. Kuigi ta nüüd valab endale aeg-ajalt ühe klaasikese punast veini, on ta võtnud eesmärgiks püsida vankumatult tervisliku elustiili kursil. Põhjuseks asjaolu, et vaid mõned aastad tagasi vaakus mees elu ja surma piiril, eraelus ja tööasjades valitsemas kohutav kaos ning pankrot oli käega katsutav. Mosley oleks äärepealt kaotanud kõik. Nüüd on ta aga kaineks saanud ning läbimõeldud toitumise ja trenni abil kaotanud enam kui 45 kilo. “Ma pidin elult peksa saama, kuna ei pidanud enam millestki lugu,” tunnistab 47-aastane muusikamees. “Olen terve oma elu tundnud, et kõik tuleb liiga kergesti kätte!”

Staari tee meelemürkide rüppe sai alguse sellest, kui ebatervislikule toitumisele lisandusid hambavalu leevenduseks välja kirjutatud valuvaigistid OxyContin ja Percocet, mis on teatavasti ühed maailma kurikuulsamad sõltuvust tekitavad retseptiravimid. Lisaks hakkas Timbalandi kimbutama ammune käevigastus. Lahutus abikaasast pani 2013. aastal põntsu mehe rahalisele sõltumatusele ja kui veel maksuamet samal aastal uksele koputas, soovides kolme aasta eest tasumata võlgade katteks 4 miljonit dollarit, leidis Timbaland end tõeliselt mustast august. “Valuvaigistid tekitasid turvatunde. Nagu kõik oleks korras, kuigi absoluutselt polnud. See tegi mind mugavalt hoolimatuks, vabastas… Sain reisida, esineda, pidutseda, ignoreerida. Mul polnud aimugi, mida ja kui palju ma endale sisse söön. Teadsin ainult, et seda on kindlasti palju rohkem kui tohiks.”

Timbaland meenutab, et tajus maailma üha udusemalt ning tuimus võttis kõige üle võimust. Meeletu kaalutõus, esimesed suhkruhaiguse ilmingud, pidev väsimus, depressioon ja õudusunenäod tegid enesetunde suisa talumatuks. “Nägin unes, et surin. Nägin iseennast lubivalge näoga,” tunnistab ta, kuid lisab, et oma 12-aastase tütre ja kahe täiskasvanud poja peale mõeldes suutis ta tagasi elule tulla. “See oli nagu hele valgus, mis läbistas aju. Mõistsin, mida tõeline armastus endast kujutab,” meenutab ta momenti, mil sündis otsus hakata august välja ronima. Seejärel kolis muusik oma 1300-ruutmeetrisest häärberist neli korda väiksemasse korterisse, maksis maksuametile nõutud summa ning jõudis ka eksabikaasaga kokkuleppele. “Meie lahutuse algus oli kohutav, kuid nüüd oleme saanud headeks sõpradeks!” kinnitab ta.

“Sain tablettidest priiks, võttes iga päev üha vähem ja vähem, kuniks olemasolev varu otsa lõppes. Selleks kulus umbes 2 nädalat. Siis saabus võõrutusperiood, millest raskemat kogemust pole mul iialgi olnud. Ainus, mis mul eluvaimu sees hoidis, olidki lapsed,” meenutab ta. See oli ühtlasi aeg, mil ta avastas enda jaoks poksitrenni ning hoolimata valudest, rühivigadest, ülekaalust ja treenimatusest hakkas ta enda kallal tõsiselt tööle. "Ma ei tunne, et oleksin oma eesmärke veel saavutanud. Jumal soovis, et oleksin kaine, et saaksin teda seda, milleks ma siia ilma olen toodud, mitte seda, mida ma ise tahan," lisab ta lõpetuseks.