Eriliselt haavunud on Kramer selle peale, et Aerosmith ilma temata Grammy'de auhinnagalal üles astus ja auhindu vastu võttis. Muusik väidab, et ta puudus tervislikel põhjustel bändi ridadest vaid paar kuud, maksis enda asendusmehele terve aja vältel palka ning peab nüüd bändiga taasliitumiseks katsed läbima, et tõestada oma suutlikkust piisavalt kõrgel tasemel mängida.

Ajakirja Rolling Stone käsutusse jõudnud kohtumaterjalide kohaselt väidab Kramer, et tema töölepingus pole sõnagi sellest, et ta peaks oma oskusi demonstreerima tagamaks õigust bändis jätkata. Juurde on lisatud ka kirjeldus kõnealustest "katsetest", kus teda olla sunnitud terve ülejäänud bändi nähes metronoomi taktis trummi taguma. Pärast katseid teatati talle, et esitusest puudus vajalik energia, see oli tehniliselt nõrk ega küündinud selle artisti tasemeni, kes teda asendama oli palgatud.

"Asjaolu, et mul kästakse oma töö tagasi saamiseks katsed läbida, on alandav, solvav, ärritav ja ennekuulmatu. Väidetakse, et ma ei suuda ega oska enam mängida. Miski ei saa tõest kaugemal olla. Aerosmithi 50 aasta pikkuse ajaloo jooksul pole ühtegi bändiliiget selliseks asjaks sunnitud, kuigi põhjust oleks võinud olla küllaga," paugub Kramer Rolling Stone'ile antud intervjuus.

Bändi ametlik kommentaar tekkinud olukorrale on järgmine: "James Kramer on meie vend. Tema heaolu on meile ülimalt oluline. Paraku pole ta viimase poole aasta jooksul ei emotsionaalselt ega füüsiliselt olnud võimeline bändiga koos töötama. Me oleme temast puudust tundnud ja julgustanud mitmel korral teda meiega liituma, kuid iga kord tundis ta, et pole selleks veel valmis. Joey ootas viimase hetkeni, et meie kutset vastu võtta ning seetõttu võtsime riski ning tegime raske otsuse esineda Grammy'del ilma temata. See oleks olnud kõigi fännide, meie endi ning ka tema alt vedamine, kui oleksime sundinud teda ilma piisava ettevalmistuseta lavale astuma. Selle asemel, et olukorda mõista, otsustas tema aga meid kohtusse kaevata."