Kohtus ette astunud tunnistajatest esimene oli Stephen Teasdale, kes oli Flacki sõbra Louise isa. Teasdale selgitas, et tuli sündmuskohale, kui saatejuhi õde Jody helistas ja kurtis, et ei saa majja sisse, vahendab Mirror.

"Jõudsime korteri juurde ja üritasime jõuga sisse pääseda. Korra mõtlesime ka politsei kutsumisele, aga kuna omanik oli tuttav, siis saime võtme, et end ise sisse lasta," kirjeldas ta eest leitud olukorda.

Teasdale sõnul leidsid nad tuppa astudes kohe Flacki elutu keha rippumas. "Ma tõstsin ta maha ja hakkasin elustama. Elustasime umbes viis või kümme minutit, kuni politsei saabus ja ise jätkas."

Meedik David O'Toole selgitas, et kui tema kohale jõudis, siis nägi kahte väga endast väljas naist diivanil ning ohvrit, kes selgus, et oli surnud juba mitu tundi varem. Naised olid meedikule selgitanud, et viimati nägid Flacki elusana kell 10:30 hommikul.

Võttis aega, kuni keegi meeskonnast märkas käsitsi kirjutatud kirjakest diivanilaual lebanud lahtisel ajakirjal. Esmapilgul seisis paberil vaid üks nimi "Lewis", mis viitab staari poiss-sõbrale. Täpsemalt uurimisel selgus, et paberile oli jäetud ka vaid üks mitmetähenduslik lause. "Ma loodan, et ühel päeval leiame mina ja Lewis harmoonia."

Falcki kehast ei leitud tilkagi alkoholi ning kuigi saatejuht oli tarvitanud unetuse vastaseid rohte, siis koguste põhjal võis öelda, et midagi lubatust rohkemat ta võtnud ei olnud.

Väidetavalt oli Flack jätnud kirja ka oma ülejäänud pereliikmetele, kus vabandas vahetult enne jõule tekkinud arusaamatuse pärast. Väidetavalt läks staar oma poiss-sõbrale Lewis Burtonile kallale ning vahejuhtumi tõttu pidi ta taanduma "Armastuse saare" saatejuhi kohalt ja tema eraelu kisti kõmulehtede esikülgedele.

"Ma olen aktsepteerinud häbi ja halbu arvamusi minu elu kohta üle kümne aasta, kuid ma olen endale öelnud, et see ongi osa minu tööst. Ei mingit vingumist. Kuid asjade vaiba alla pühkimisega on see, et nad jäävad endiselt sinna ja ühel päeval tõstab keegi selle vaiba üles," seisis Flacki kirjutises.

Flack on eelkõige tuntud suhtesarja "Armastuse saar" saatejuhina.