Väljaande Telegraph andmetel peaks Elizabeth teenima järgmisel aastal 45,6 miljonit naela, mis on varasemast 6,5 portsenti rohkem ehk kuninganna on viie aasta jooksul kasvatanud oma palka lausa 47 protsenti.

See ei tähenda aga, et Elizabeth lõikaks tordist suurema tüki kui peaks — tema palk on otseselt seotud riigikassale kuuluvale kinnisvaraarendajaga Crown Estate. Traditsioonide kohaselt tasustatakse riigipead viieteistkümne protsendiga kahe eelneva finantsaasta tuludest ning just juhtumisi möödunud aastal kasvas Crown Estate’i kinnisvaraportfelli väärtus 304,1 miljoni naelani, suurendades ka kuninganna enda pangakontot.

Briti monarh ei istu aga käed ristis kullapaja otsas. Buckinghami palee esindaja sõnul kulutas kuninglik pere möödunud aastal 53,7 miljonit naela, millest 19,5 kulus töötajate palkadele ning ainuüksi 16,3 miljonit kinnisvara hooldamisele. Rahakotti kergendas ka 4 miljoni eest kuninglikku reisimist. Prints Charles’i ja Camilla kevadine lennureis Balkani riikidesse läks maksma 94, 409 naela ning Türki lennati 74,500 naela eest.

Kuninganna palk vaadatakse üle 2016. aasta vältel ning lõpliku otsuse teeb järgmine Suurbritanna peaminister, kellel on võimalus ka senist summat hoopis vähendada. Ainsaks tingimuseks on, et tema palk ei tohi olla vähem, kui sel aastal teenitud 41, 8 miljonit naela.