Ennelõunaste tähelepanekute kohaselt olid hommikul Ammende Villas kamina ees koha sisse võtnud mitmed eakad ordenisaajad ja erinevatele vastuvõttule kutsutud ning nende lähedased, kes õhinal eilset õhtut hommikukohvi kõrvale meenutasid. Mitmed poliitikud ja vastuvõtule kutsutud, sealhulgas Luisa Värk ja Taavi Rõivas, kogusid justnimelt Ammendes õhtuseks pikaks kätlemisjärjekorras seismiseks jõudu.

Pärastlõunal saabus Ammendesse arvukate saatjate valvsa pilgu all tõeline moedelegatsioon — jõudis kohale õhtu tähtsaim kleit, mida proua Evelin Ilves proovima asus. Riideese oli aga niivõrd hästi turvatud, et iga uudishimulik pilk põrkus otsemaid karmide turvameeste müüriga. Isegi Ammende villa teisele korrusele sätitud meiginurgas ilusaks tegemist ootavad vastuvõtulised ei tohtinud kaela õieli ajada ega kleiti piiluda. Hästi hoitud saladus, tõepoolest!

Pärnu kontserdimajja sätitud pressikeskuse sisetelerist paistab muide vihjeid tänaõhtuse ürituse sisekujunduse kohta — metsaroheline vaip ja sambast ning oksaraagudest ehitatud kaunistused annavad aimu, et külalised saavad osa millestki, mida võiks kirjeldada kui “Tammetõru seikluste” ja “Operaator Kõpsi” kohtumist! Kuuldavasti kätleb presidendipaar sel korral kolme kitarristi muusikalise saate taustal ja külalistel on kästud eemaldada enne tseremooniat kõik sõrmused.

Külaliste saabumise kellaaja lähenedes täieneb ka pressiruumi koosseis. Kui alguses olid kohal vaid Delfi toimetajad, nende tugimeeskond ning TV3 reporter Sven Soiver, siis vaikselt on hakanud laekuma ka teised. Üha enam näeb trepist üles-alla jooksvaid püüdlikult kleidisaba üleval hoidvaid kauneid daame ning täienevad ka koridorides paiknevad dekoratsioonid — pisikesi potitaimi tuuakse üha juurde. Turvameetmed on tänavusel vastuvõtul aga sedavõrd karmid, et liikumine on väga piiratud. Nagu igal aastal, sisenevad kõik külalised Pärnu kontserdimajja läbi lennujaama-laadsete turvaväravate ning kohal on ka politseikoerad.