„Kõige mõnusam osa suvest on see aeg, kui saab õues grillida! Ei tule minust kunagi taimetoitlast - silm ei hakka särama, kui ei saa head mitmekülgset toitu süüa.“ Nii tõdeb Maarja-Liis Ilus, kes Tanja Mihhailova ja Merlyn Uusküla seltsis lööb grillroogadele tule alla, koolmeistriks kõrval tippkokk Allar Oeselg.

Juuksed tuules sagriseks lehvimas, kogunevad lauljatarid Maarja-Liis Ilus (29), Tanja Mihhailova (27), Merlyn Uusküla (26) ennelõunal Rohuneeme Tallinna lahe kaldale rannapiknikku pidama. „Oh, lõpuks ometi saab grillima hakata!” hõiskab Tanja. “Mina ei jõudnudki eile süüa...“ Pisikesele mustale grillile antakse tuld, ja tuule alla võtnud söed uhkavad pilvena sooja tervitussuitsu näljastele vastu. Piigadele õpetusi jagav veinirestorani Dominic peakokk, saare poiss Allar Oeselg (29) pajatab: „Soovitan alati UFO-grilli, mis on igati etem kui gaasigrill – praeliha võid sa köögis niisama ka teha.“

PÄÄSTES NAHKA SADADE HERILASTE EEST...

Rannas tinisevad mõned vapsiku-mummid. Maarja meenutab, kuidas ta vanaema uskus teda herilaste eest mõjusalt hoiatada oskavat: „Sa alati vaata, mida hammustad – kui herilane on õuna peal ja sööd ta ära, siis paistetab kurk üles!“ Õunale passis Maarja alati küll peale, aga herilasi kartma ei hakanud.

„Kui me väikestena sõbrannaga metsas herilasepesa nägime, mõtlesime, et teeme nalja ja paneme sellele suure lapiku kivi. Muidugi ajas see  herilased välja sealt! Meie karjusime ja röökisime, panime padavai eest ära, aga nad muudkui jälitasid ja sutsasid!“ Tagaajamist oli õnneks tunnistamas ka sõbranna isa, kes röögatas: „Tüdrukud, ruttu särgid seljast, ja olge liikumatult, siis nad ei nõela!“ Nii piigad siis pääsesid, kangestudes kivikujudeks, käed kõrvale õieli aetud, nagu romantikud “Titanicu” filmis laevaninas end meretuulel emmelda lasid.

 „Me saime ikka korralikult kumbki mitukümmend sutsu!”

Pikemalt loe suvisest Kroonika kodu-erist...