Eda-Liis Kanni (35) ümbersünd on tähelepanuväärne. Veel paari aasta eest tegi ta teles reportaaže juuksed sorakil ja «just-tulin-põllult-pullover» seljas. Kohtudes oma elu armastuse, arhitekt Haldo Oravasega (54), kelle kuulsaim projekteeritud rajatis on jalgpallistaadion A. Le Coq Arena, muutus ta tundmatuseni. Nende ühise elu esimene reegel oli: ilus ei olda ainult ekraanil ega kodust väljaspool, vaid ka kodus. Mis tähendab, et kodus dresse ei kanta!

Eda-Liisi kolleegid on juba kaks aastat põnevust täis – millise outfitiga ta täna rabab? «Eda-Liis on nagu vesi, mis võtab selle vormi, millisesse pudelisse ta valatakse,» ütlevad töökaaslased.

Kuidas sinu muinasjutuline armulugu algas?

Esmakordselt kohtusime me Prangli saarel. Läksin kajastama üht üritust, kus oli ka Viimsi vallavanem koos oma abikaasaga. Mäletan, et nad olid üleni valges, isegi Haldo kingad olid valged. Olin seal koos operaatorist elukaaslase, väikese lapse ja suure kõhuga – olin viimaseid kuid lapseootel. Haldo tühistas kõik oma tegemised ja tutvustas meile saart. Olin tema pädevusest lummatud. Ta oli nagu kõndiv entsüklopeedia, kes võis iga kivi kohta rääkida oma loo.

Sellel ajal elasid sa Läänemaal ökonaise elu ja tegid vahel harva «Reporterisse» kaastööd?

Jah. Olin 2010. aastal veendunud talunaine. See oli minu unistus. Ma olen Merivälja tüdruk, kuid sattusin oma eksmehe maakodusse ja tahtsin kohe sinna jääda. Ma ei mõelnud rahale või sellele, kuidas maal ellu jääda, vaid võtsin kanad, lambad ja küülikud ning kasvatasin kitsi. Oma liha ja piim peavad ju maal olema! Leiba tegin ka ise. Selle unistuse tõestamine läks mulle kalliks, arved ja võlad vanemate ees aina kasvasid. Lõpuks sain aru, et loomad mind ära ei toida. Hakkasin projekte kirjutama. Sain raha, ostsin kaamera ja hakkasin maaelust reportaaže tegema, kuni mu unistus läks pauguga lõhki. Tulin tagasi oma sünnikoju Tallinnasse ja jätsin mehe ning maaelu.

Kas Haldo puhus sünged pilved sinu elust minema?

Meie kohtumise hetkel olin mina prii ja tema abielus. Kohtusime uuesti juhuslikult ühes poes ja ta kutsus mind reporterina Viimsi ballile. Meie vaheline sümpaatia tekkis mõned kuud hiljem Iisraelis. Kui me tihedamalt suhtlema hakkasime, mõtlesin, mis meis saab küll ühist olla? Mina olin lihtne tüdruk, tema tuntud vallavanem. Ta tundus nii kõrgel ja kaugel. Ma kartsin, et seda, mis meid seoks, on vähe.

Loe Eda-Liis Kanni armuloost Haldo Oravasega selle nädala Kroonikast!

Veel värskes Kroonikas:

*Presidendiproua Evelin Ilves möllas rokiklubis

*Urmas Sõõrumaa poeg seilab jahiga üle Atlandi ookeani

*Kadri Kõusaar ootab professorilt last

*Grete Klein leidis armastuse