«Seksi ja linna» sekspomm elab Londonis koos oma kassiga ehtsat vanatüdrukuelu.


Kim Cattrall pole oma 53 eluaastast hoolimata nuga ja süstlaid oma näo lähedusse lubanud. Tal on küll kortsud - seal, kus need temavanustel naistel ikka on - kuid tema sära need ei varjuta. «Mul on hästi läinud,» ütleb ta tagasihoidlikult. «Ma olen pärinud oma ema põsesarnad. Ja filmivõtetel istutakse ju ikka tundide kaupa jumestaja ja juuksuri juures.»

Päriselus Kim nii palju aega oma välimusele ei kuluta. «Minu meelest on oluline teha vahet, kes sa oled ja mida sa teed. Ma ei kujuta ette, et keegi tuleb mu korterisse, et mind värvida, kammida ja treenida.»

{poolik}

Edasi loe värskest Kroonikast!
 

Põletav kirg

Kim töötab parasjagu Londoni teatris komöödias Private Lives ning säriseb kinolinal filmis «Seks ja linn 2». Tundub, et tema seksikas tegelaskuju Samantha ei ole päriselt tema kontrolli all. Näiteks ärritab teda see, et kui ajakirjanduses ilmub lugu seksisõltuvusest, illustreeritakse seda Samantha pildiga.

«See käib natuke närvidele küll, kui sa näed oma pilti Tiger Woodsi kõrval,» naerab ta. «Ma pole Samanthat kunagi seksisõltlaseks pidanud. Samanthal on väga suur seksuaalne söögiisu. Aga ta ei teeks seda igaühega. Olgu, tal ei ole alati olnud kõige parem maitse, aga mina nimetaksin teda pigem ehedaks Aphroditeks.»

Õnneks ei valitse Samantha Kimi elu. Ta räägib «Seksist ja linnast» mineviku vormis. «Samantha oli minu 40ndate eluaastate teema. Olen otsustanud, et 50ndates jätan ma seksikusele rõhumise selja taha. Nii tundub õige,» ütleb ta.

Kim leiab, et Samantha on koos temaga vananenud. Samas ei välista ta, et kunagi tehakse ka kolmas «Seksi ja linna» film.

Töö on Kimi liikumapanev jõud. Ta on ka Roman Polanski filmi The Ghost Writer peaosas. «Ma pean kõvasti tööd tegema, et rollidest jagu saada,» tunnistab ta. «Põnev on õppida, proovides olla. Ma ärkan keset ööd ja otsin stsenaariumi välja. See on minu suur kirg.»

Londoni kutse

Kim elab Londonis töötamise ajal sõpradelt laenatud korteris. Inglismaal tunneb ta end koduselt - on ta ju sündinud Widnesis, Cheshire'is. Paljud tema sugulased elavad endiselt Liverpoolis.

Lisaks Tetley tee reklaamides osalemisele on ta kaasa löönud ka geneetikaseriaalis Who Do You Think You Are?.

Kimile meeldib rääkida oma perekonna ajaloost. 1938. aastal, kui tema ema Shane oli kaheksa-aastane, läks Shane'i isa George kaduma, jättes perekonna jumala hooleks. Shane on alati arvanud, et isa emigreerus, kuid jälgede ajamine tõi päevavalgele, et George'il oli teine perekond Shane'i perekonnast 150 miili kaugusel, 1960. aastal emigreerus George Austraaliasse.

See oli telesarja üks põnevamaid ja emotsionaalsemaid osi. «Mingil muul moel poleks mu ema iial teada saanud, mis juhtus,» räägib Kim. «Mina olen alati olnud suur romantik. Ma arvasin, et vanaisa ühines Võõrleegioniga. Arvasin, et tema kadumisel on mingi kõrgem põhjus, aga selgus, et ta oli lihtsalt isekas ja halb mees.»

Sarja võtetel leidis Kim vanaisa foto ja sai teada, kolm tema teisest abielust sündinud last on ikka veel elus. Kimi ema sõbrunes oma Austraalia poolõdede ja -vendadega. «Nad suhtlevad nüüd kogu aeg,» rõõmustab Kim. «Ma arvan, et see oli mu elu üks suursündmusi. Sest see on alati olnud minu perekonna suur müsteerium.»

Kodu küljes kinni

Kim kasvas üles Kanadas ning hakkas juba teismeeas näitlemist õppima. Ta peab end Briti kanadalaseks. «Kõik on Londonis nii kodune,» õhkab ta. «Mul tekib siin suur kuuluvustunne. Ma ei tunne end siin üldse välismaalasena. Ma pean Londonit oma koduks - sest mu kass Cobi elab siin. Ma võtsin ta kaasa. Kui elad üksi, pole midagi paremat kui kass, kes sind kodus ootab.»

Londonis tunneb Kim end vabamana kui New Yorgis. Ta liigub linnas ringi metroo ja bussiga ning on õnnelik, et teda ära ei tunta. «Ma võin rahulikult muuseumides käia. Mõnikord keegi tunneb mind ära, aga üldiselt ei tehta minust välja,» ütleb ta.

Peale kolme abielu on Kim lõpuks vaba ja vallaline - ta läks aasta eest lahku oma viimasest elukaaslasest, temast 20 aastat nooremast kokast Alan Wyse'ist. Üksinduse üle Kim ei kurda. «Kõik on korras, tõesti on,» kinnitab ta. «Ma olen üsna hea tädi ja mul on palju lastega sõpru. Aga õhtul meeldib mulle koju minna ning rahu ja vaikust nautida.»