Lauri Pedaja (27) võttis end oktoobri alguses juuksuriametist priiks ja kaob varsti ka seriaalist "Köök". Novembrist on ta Eestist läinud, et maanduda suves teispool maakera, Austraalias Sydney`s.

Mis sind selleks ajendas?

Selle ettevõtmise üks pointe on oma elu raskeks teha. Tegelikult tiksus see mõte mul peas juba mitu aastat tagasi, juba enne viimast suhet. Aga siis tuli armastus peale ja kuna mul ei olnud nii tugevat ja konkreetset plaani ka, siis mõtlesin, et ah, fuck, las ta jääb. Mõtlesin isegi nii, et kui me Gretega (Lauri viimane pruut Grete Riim) enne minu 30ndat eluaastat lahku läheme, siis ma lähen – ja juhtuski nii. Ja nüüd ongi aeg minna, avastada ennast ja maailma, saada kogemusi, saada paremaks inimeseks ja veel paremaks juuksuriks. Praegu tunnen, et seitsme aastaga olen ma juuksurina söönud oma kõhu nii täis, mul on isu nii täis, et kohati ma enam ei naudi seda tööd sajaprotsendiliselt.

Iga kord, kui ma olen teinud oma senises elus suure muudatuse, on mul olnud enda juures midagi õppida. See lööb alati pea klaarimaks ja jalad tugevamalt vastu maad. Ma ei hõlju enam nii palju. Ja ma ei lähe seda kõike tegema raha pärast. Pigem on mulle tähtsamad head suhted inimestega kui raha. Ma olen sellise suhtumisega, et mul on aega elus rikkaks saada küll. Aga noor olen ma ühe korra. Pigem olen vaene 27aastane, kes reisib ringi, näeb maailma, kogeb emotsioone, kui et olen 27aastane rikas, kes istub kohapeal ja teeb asja, mis ehk nii väga ei meeldigi.

Samas võib see rikas 27aastane samuti mööda ilma rännata ja oluliselt mugavamalt!

Absoluutselt, aga ma leian ikkagi, et natukene peab kannatama. See on jälle see koht, kus öeldakse – enne peab sööma kive, et jõuda kullapaja juurde. Mäletan, et kuskil 20aastasena küsisin ema käest, et kas ma peangi elama praegu sellist rotielu, et saada kord edukaks? Ema vaatas mulle tuima näoga otsa ja ütles: "Jaa!" Eks elus tuleb kõik etapid läbi teha. Ei saa kohe punnvõrrilt uhke bike`i selga hüpata, nii võid päris kiiresti kukkuda.

Loe lähemalt selle nädala Kroonikast, mis ajendas Lauri Pedajat Eestist lahkuma ja kuidas ta kavatseb laias ilmas hakkama saada.

Veel värskes Kroonikas:

*Millised on Liisa Pakosta, Erki Noole, Enn Eesmaa ja teiste kooseluseaduse vastu hääletanud ja hääletamata jätnud Riigikogu liikmete kogemused geidega

*Kadri Adamsoni uus kallim on Meelis Rämmeld

*Kuidas hallis kampsunis kultuurihiirest Jaanika Juhansonist sai sekspomm Jaan Toomiku mängufilmis

*Jaak Joalal on veel lapselapsi?

*Rein Veidemannil on salahobi