Kaks aastat tagasi oktoobris pakkis Reno Hekkonens kohvri ja sõitis Indiasse ashramisse mediteerima. Tänavu sügisel tema eneseotsingud jätkuvad.

Reno (39) on keerulise iseloomuga, mida tunnistab ta ka ise, ja seetõttu on tema käitumine aeg-ajalt ettearvamatu. Läinud suvel läks Reno ülemeelikus tujus laulupeole, kus üritas kooridega laulukaare all ühineda. Turvamehed eskortisid ta pühalt ürituselt minema, kuid skandaal oli juba sündinud…

Su äraminek on uus peatükk n-ö raamatus “Reno eneseotsingutel”. Kuid olgem ausad, enese eest ei põgene kuhugi.

Tõsi ta on, et olen otsinud end India ashramites ja poolavatud-suletud mungakloostrites Kagu-Aasias. Olen roninud merest mäkke, käinud põhjas. Olen reisinud nii üksi kui seltskonnaga ja elus üht-teist näinud. Täna saan ma siiski aru, et kui sa ei leia end omaenese kodus, ei leia sa ka 10 000 kilomeetri kauguselt. Vastupidi — olen hakanud endale veel rohkem küsimusi esitama, sest uusi tahke tekib juurde. Oh, see enda leidmine on jube raske ülesanne. Olen keeruline inimene. Samas — seni, kuni suudan elust erutuda, ma jätkan.

Millises punktis sa täna iseendaga tuttavaks saamisel oled?
Hakkan aimu saama, kes ma olen. Olen endaga täna rohkem sõber kui paar aastat tagasi. Olen hakanud endas aktsepteerima seda poolt, mis on ühiskondlikult taunitav — seda, et inimene on liiga emotsionaalne, vahel liiga järsk, keevavereline. Olen hakanud neid pooli endas armastama. Öelnud endale, et selline ma olen ja ma ei saa end pidevalt alla suruda. Kui ma kellelegi ei meeldi, siis lepin sellega. Kõigile ei peagi meeldima.

Ilmselt pole depressioon sinu jaoks võõras.
Korra aastas käib see “kardinaid ma toaaknalt eest ära ei tõmba” periood ikka läbi. Paar aastat tagasi oli tõesti ka selline aeg, kus hommikul oli ainuüksi voodist raske tõusta, muust rääkimata. Sellised enda kasti sulgumised on õudsed asjad. Mida kauem sa seal oled, seda keerulisem on pärast välja tulla ja reaalsusele otsa vaadata. See võib olla šokeeriv.

Loe lähemalt Reno Hekkonensi kurnavatest eneseotsingutest selle nädala Kroonikast!

Veel värskes Kroonikas:

*Jaan Tätte tunnistab, et pole olnud parim isa oma poegadele, kuid vanaisana tahab ta olla tasemel
*Siiri Sõnajalg on Rooma paavstis sügavalt pettunud
*Mida arvab Voldemar Kolga unes peksmisest
*Irina ja Jaanus Mutli kolisid lahku
*Raimo Kägu müüb Kaberneeme sadama maha
*Elisa Kolk palus vanemate abi oma austajate taltsutamiseks