«Ivo ei tule enam siia, Ivol on täna laulatus.» Näitleja saatus on ettearvamatu. Mõni võib mängida filmist filmi, aga... Viivi Dikson mängis end ühe väikese rolli ühe lausega «Viimses reliikvias» rahvasuhu.

Nädal pärast 68. sünnipäeva lõppes Viivi Rändsaar-Diksoni elu. Üks neist Panso-kooli teise lennu lõpetanud näitlejaist, kelle põhjal loodi 1965. aastal Noorsooteater (nüüdne Linnateater). Kümme poissi ja üksteist tüdrukut. Seni on teisest lennust viimsele teele saadetud viis poissi. Viivi on esimene tüdruk...
Legend räägib, et pärast teist lendu vandunud Panso, et kunagi enam ei võta ta teatrikooli lennutäit ilusaid tüdrukuid. Sest nendega tulvanud elumeri teatrikooli ustest ja akendest kohinal sisse. 1960ndate noorus mäletab neid tüdrukuid kui üle linna kaunitare. Reet Linnagi on meenutanud, kuidas tema oli Tallinna seltsielus alles naga, kui kuumades paikades, kohvik Moskvas ja Palace'is püüdsid pilke Marje Metsur, Milvi Jürgenson ja Karin Karm. Sõjakeerises Kohtla-Järvel sündinud Viivi oli aga selle kuuma grupi konkurentsitu kaunitar. Pealinna mannekeeni kogemusega Liina Orlova oli see, kes Virust ja Võrust tulnud maakatele õpetas, kuidas kohvikus «tassi hoida».

Seda, kuidas meenutavad säravat Viivi Diksonit Luule Komissarov, Ada Lundver ja Liina Orlova loe edasi värskest Kroonikast!