Vabariigi presidendi kantselei peakokk Inga Paenurme eestvedamisel valmis järgmine menüü:

Röstitud mustal leival heeringa-hapukoore tarrend sibula-kartulikreemiga 10-le
    
3 viilu musta leiba        
Peterselli või tilli kaunistuseks        
Vormi abil lõika mustast livast ümmargused „seibid". Rösti need ahjus 180 C juures 3-4 minutit, võis pannil kahelt poolt. Röstitud leiva peale tõsta sibula-kartulikreemi ja sinna peale heeringa-hapukoore tarrend. Kaunista värske ürdioksaga.

Heeringa-hapukoore tarrend
        
50g  kergelt suitsetatud heeringat       
30g  20%-list hapukoort        
10g  maitsestamata jogurtit       
2g  peeneks hakitud värsket tilli       
5g  zelatiini         
Soola, musta pipart maitse järgi        
   
Haki heeringas peeneks, lisa juurde hapukoor, maitsestamata jogurt ja peeneks hakitud till. Maitsesta soola ja musta pipraga. Leota zelatiin vees ning vesivannil sulata, jahuta veidi ning lisa heeringa-hapukoore segule. Kalla vormidesse ning tõsta külmikusse tarrenduma 4-ks tunniks.

Sibula- kartulikreem
         
60g  sibulat         
100g  vahukoort         
40g  kartulit         
1küüs  küüslauku         
2tk  väikest oksa tüümianit       
15g  võid         
Soola maitse järgi
         
Haki sibul ja küüslauk peeneks, kartulist lõika u. 1 cm suurused tükid. Võiga prae sibul ja küüslauk 3-4 minutit, lisa vahukoor ja tüümianioksad. Kui vahukoor on keema läinud, lisa kartul. Vaiksel tulel keeda köögiviljad pehmeks. Tõsta tüümianioksad välja ning püreeri mass. Lisa maitseks soola ja lõpus ka natukene võid.

Pardifilee-puuviljasalat mustajuure-tsipsiga             

Pardifilee:
      
Porgand  1 suurem  
Sibul   1suurem  
Pardifilee  200gr   
Pipar        
Sool         
Loorber  1 leht        
Küüslauk  1 suurem

Puuviljasalat:

Õun 100 g
Avokaado 100 g
Hapukoor 100 g
Karri 1 g
Petersell 1 g

Mustajuure-tsips:

õli 500 ml
mustjuur 1 juur
sool

Pane pardifilee koos juurikate ja ürtidega vette keema, keeda pehmeks ja jahuta, tükelda väikesteks kuubikuteks, sega hapukoore ja karriga, peeneks lõigatud peterselliga ja maitsesta soola-pipraga.
NB! Lusikal.

Singirullisuupiste:
         
Sibulamoos:
     
Punane sibul  200gr   
Tähtaniis  1 tk      
suhkur   100gr      
Punane vein  100ml

Singirullitäidis:

Viilutatud sink 15 viilu
Juust 100 g
Majonees 3 spl
Küüslauk 2 g
Petersell
Paprika 10 g

Saiakrutoon:

Pikk sai 15 viilu
sool
pipar
oliiviõli

Sibul tükeldada peenteks kuubikuteks, pane potti,lisa tähtaniis, suhkur, punane vein ja keeda madalal temperatuuril 30 min, jahuta.
Juust riivida, lisada majonees ja peeneks tükeldatud küüslauk, petersell, paprika, sega ja keera viilutatud singiga rulli.
Pikast saiast lõigata õhukesed viilud, maitsestada soola ja pipraga, oliiviõliga ja küpsetada ahjus kuldpruuniks. Serveerime.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Inga Paenurm ja Rudolf Visnapuu