Tuntud investeerimispankur VEIKKO MARIPUU (41) ja tema eksmissist värske abikaasa IRIS MARIPUU (25) otsustasid suure pulmapeo asemel tähistada oma liitu hoopis romantilise reisiga Itaaliasse! Paar registreeris oma abielu läinud nädala laupäeval Kuressaare piiskopilinnuse kabelis, kus päev varem sõlmiti Eesti-Gruusia kultuurikoostöö leping. Maripuude abielu tunnistajaks olid vaid tseremooniameister ja fotograaf!

«Lõplikult otsustasime selle, et abielu registreerimine toimub vaid meie kahe juuresolekul, pärast mõningast kaalumist jaanipäeva paiku Pärnus olles,» sõnab Veikko. «Tunnistajateks olid Eesti Vabariigi ametnik ja fotograaf Urmas Ääro, muhe ja sümpaatne inimene, kellega koos oli meil väga lõbus.»

Tseremoonia järel, nagu Maripuud ütlevad, nautisid nad muidugi sündmust, teineteist ja kõike muud Kuressaare erinevates paikades. See olnud meeleolukas, pisikeste ootamatustega ja humoorikas kulgemine Kuressaare erinevate meeleolude keskel. Õhtul külastasid abikaasad Saaremaa Ooperipäevade ooperigalat.
«Järgmisel päeval toimus pereliikmete juuresolekul meeleolukas tähistamine ja meie pulmareisi avalöök,» seletab Veikko. «Tähistasime seda restorani Fuente terrassil ning suundusime seejärel otse lennukile. Täna naudime Itaalias kahekesi imelist Amiamo la Toscana’t – Toscana kultuuri, kunsti, renessanssi, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli ja teiste geeniuste loomingut, arhitektuuri, lugematuid katedraale, Chiantit, Vino Nobile di Montepulcia-not, Vahemerd ja loomulikult teineteist!»
Paari tutvus ulatub aastate taha, kui Iris töötas tenniseklubis, kus Veikko tennist mängis. «Teadsime teineteist, kuid seejärel aastaid lähemalt ei suhelnud,» ütleb Veikko, kellel on ühine laps eksmiss Laura Kõrgemäega. «Kuid elu tegi oma korrektuurid ning alates sellest aastast leidsime teineteist kui elukaaslased.»   Palju õnne ka toimetuse poolt – et see suhe kestma jääks!