Viimastel aastatel tekkinud paare silmitsedes näikse justkui trendiks olevat, et eestlastest miljonärid ilmuvad avalikkuse ette venelannadest kaaslannadega!

Võtkem kas või Kati Sahmatova-Tootsi või Natalia Beloni juhtumid. Kui esimene on näpu otsas keerutanud Jaan Tootsi, siis viimane ilmus avalikkuse ette Go Groupi ühe omaniku Marcel Vichmanni käevangus.
Kõnnin mööda Sakala tänavat. Linnavilla maa-alusesse parklasse üritab keerata miljon krooni maksev must Mercedes kupee, roolis blond kaunitar. See neiu on tõenäoliselt oma unistustemiljonäri leidnud. Kuidas on teiste lootustega? Neid ei ole ju vähe, kes arukalt kalkuleerides oma rikkurit otsivad.
Edu sümbolid on internatsionaalsed, nii ei saa ka inimesele siiski alati rahvust peale kleepida. «Võim, lava ja raha tõmbavad paljusid inimesi, mitte ainult vene kaunitare. See ei sõltu rahvusest,» hindab suhtekorraldaja Ilona Leib.
Nimi Sahmatova aga näitab vaid Lõuna-Eesti tüdruku Kati veidi idamaiseid juuri, kuid mitte rahvust. «Kati ei ole kindlasti venelanna,» märgib Tartu ärimees Rein Kilk. Kati Toots ütleb, et pigem on ta araablanna, tema araabia keel on kindlasti parem tema vene keelest! «Ega sa seda jama nüüd sisse ei pane?» küsib ta, loomulikult kõige puhtamas eesti keeles.
 
On see siis trend?
Siiski erutavad kaunitaride unistused Reini Kilki. «See on põnev teema, aga ükski vene tüdruk pole mind püüdma tulnud. Kui selline trend on olemas, peaks ootama, kuni nad minuni jõuavad. Ma olen erutunud! Kahjuks ei liigu ma seltskonnas, nad ei leia mind rapsipõldude keskelt ja lambafarmist üles.»
Rein ütleb, et temal on alati kummikud jalas ja ega naised siis vahet ei tee, kes on sulane ja kes omanik. «Linnas on lihtsam: siin on ülemustel tammepuust uksed ja Itaalia mööbel, aga lambakarjused näevad kõik ühte moodi välja,» kurdab Rein.
Seega ei soovi elukogenud ärimees hukka mõista kedagi, kes on mõne kaunitari otsa komistanud.
«Marcel Vichmanni võib pigem õnnitleda. Ärimeestest sõpruskonna arvates läheb Marcelil väga hästi ning... ma soovin Marcelile palju õnne. Kolleegid on Marceli pärast rõõmsad. Muidugi naiskolleegid on mures, aga meeskolleegid on kadedad. Arvan, et Marcel on õnnelik,» nendib Rein Kilk.
 
Maardu printsessi tunnistus
Kuid küsime teiselt poolelt. Kas vene neiud üldse üritavad püüda Eesti mehi? Miss Maardu 2005 Julia Morozova tunnistab, et vene mehed on romantilisemad, fantaasiarikkamad ja kirglikumad, ning nad on valmis oma südamedaami pärast rohkem pingutama kui eesti mehed. «Vene mehed on valmis aastaid armastatu tähelepanu püüdlema ning nad oskavad üllatada. Eesti mehed on veidi tagasihoidlikumad, kuid võib-olla usaldusväärsemad ja stabiilsemad,» mõtiskleb Julia. Ise ei ole ta valmis ennast kasukate ja autovõtmete eest müüma, tema eelistab tõelist meest!
«Elus võib kõike saavutada. Tegelikult on miljonäri lihtne rajalt maha võtta, kuid temaga koos elada on väga raske. Miljonärid kulutavad liiga palju aega tööle ja liiga vähe abikaasale. Võib omada paarkümmend paari teksasid, kotte ja kasukaid, kuid see ei asenda tõelist armastust,» arvab Julia Morozova.
Miss ei tahaks väga oma praktikast rääkida, ta lihtsalt ei ole veel oma valikut langetanud: «Mehi on ju palju, aga tõelisi mehi vähe.» Julia räägib vene keeles ja tõenäoliselt peaks ka tema tulevane hästi vene keelt valdama.
 
Küti arvamus
Siinsete vene kaunitaride hingeelu hästi tundev ärimees Indrek Mandre (43) arvab, et Eesti tänavatel ja kohvikutes liigub palju erineva hingelaadiga tütarlapsi, nii eestlasi kui ka venelannasid. Ja nende soovid võivad ulatuda seinast seina. On neid, kes valivad mehi rahakoti järgi, ja on ka teistsuguseid. On neid, kes oskavad küsida: mida mina selle eest saan? «Paljud vene tüdrukud ja muide ka eesti tüdrukud peavad rikkurijahti, aga mitte kõik,» pakub Mandre, kelle käevangus on rippunud ka tiitli Russkaja Krassavitsa 2006 kandja Julia Truuväärt ja Topmodel Estonia 2005 Julia Tjulinova.
Viimasele kohtumisele ilmub Mandre hoopis Julia Morozovaga. Mis seob teda kaunite noorte naistega? «Ma soovitasin Julia Morozoval minna ülikooli sisekujundust õppima,» seletab Mandre. «Tal on ilmselgelt tahtmist mitte ainult ilus olla ja ennast näidata, vaid ka ise midagi ilusat luua. Julia võttis osa Eesti Sisearhitektide Liidu ja Elke Mööbel OÜ korraldatud toolidisainimise konkursist.»
Mandre leiab, et miks ka mitte — las tüdruk proovib kätt! Selle kõrvalt saab ju modellina tegutseda. «Sisekujundus on perspektiivne ala. Pealegi ei sega amet jahti pidada, sest kes ikka hingelt kirglik jahimees või -naine, kütib alati. Andekas sisekujundaja võib ka ise edukaks ja kuulsaks saada. Elus on ikka nii, et kütist võib saada kütitav ja vastupidi,» teab Mandre rääkida.
 
Viiest näpust aitab
Seltskonnaveergudel on vene-eesti segapaare on siiski vähe: kõige inglaslikumalt riietuv eesti ärimees, Restoran Pegasuse tegevjuht Mart Tomson ja Jelena Jursi ning Saurix Petroleumi juhatuse esimees Aleksei Morozov ja Tairi (endine Tüür). Mõningaid katseid Riia kaunitari südame võitmiseks on teinud ka Sushihouse’i osanik Raul Reemet.
Mart Tomson tunnistab «Ma pole ju miljonär, kuid olen väga õnnelik!» ja lubab oma armastusest lähiajal pikemalt pajatada.
Tairi olla Alekseiga ära leppinud, aga kommenteerima ei kiirusta. Ta ütleb vaid, et helistab, kui leiab mõne miljonäri, pöörates nii teema naljaks.
Raul Reemet ei kiirusta samuti oma võitudest ja kaotustest pajatama. Korra näen teda Riia peal, silmis mõningane meeleheide, mis tunnistab, et lätlannade südame häält ei olegi nii kerge mõista...
Marcel Vichmann jätkab valitud vaikimise taktikat ja Natalia Beloni telefonid ei vasta. Suhted peavad ju küpsema, enne kui saab otsustada. Jaan Toots on aga viimasel ajal tumedad päikeseprillid valinud.
Lõppkokkuvõttes võib öelda, et müüt on pigem purustatud. Trendi, et venelannad murravad massiliselt Eesti edukaid, ei ole olemas. Neil endil on ju meeletu valik ka Venemaal olemas, sealsed superrikaste nimekirjad on märksa pikemad ja tüsedamad.