Homse päeva valguses meenutame Eesti artiste, kes Iraagi missiooni ajal sõdureid lõbustamas on käinud. Aastate jooksul on missioonipiirkonnas kontserte andnud Ines, Pearu Paulus, Meie Mees, Blacky, Tanel Padar and The Sun, The Belka, Birgit Varjun, Indrek Varend, Untsakad (Pärnu Poisid), Metsatöll, Jaan Tätte, Lenna Kuurmaa, Traffick, Marvi Vallaste ja Kristjan Kasearu.

2007. aasta novembris käis Bagdadi lähistel asuvas Camp Taji sõjaväebaasis teenivatele sõduritele esinemas ka tüdrukutebänd Vanilla Ninja koosseisus Lenna Kuurmaa, Piret Järvis ja Katrin Siska. Bagdadi lähistel asuvas baasis esines bänd rohkem kui tunni, esitades 15 lugu ja ka ühe lisaloo. Vanilla Ninja publiku seas olid lisaks Ameerika Ühendriikide sõjaväelastele ka Eesti jalaväerühma Estpla-15 kaitseväelased.

Estpla-15 ülem leitnant Kaido Kivistik ütles pärast kontserti, et ninjatüdrukute kontsert oli parim asi, mis rühma teenistuse ajal Tajis on juhtunud. “See kontsert aitas meie mõtted eemale viia igapäevasest raskest teenistusest ja meid ümbritsevatest ohtudest,” ütles leitnant Kivistik. “Sõduritele on väga oluline tunda Eesti riigi toetust kodust kaugel teenides.”

Vanilla Ninja liikmed kinkisid igale Estpla-15 kaitseväelasele ka bändi CD-plaadi “Love Is War”.

Vaata ja meenuta kunagisi Vanilla Ninja aegu läbi missioonisõdurite silmade: