VICTORIA BECKHAM (32) võib olla maailma üks hinnatumaid stiiliikoone, kuid ta ise ei näe oma rõivavalikutes midagi erilist. Enda arvates ei kõlba ta modelliks, küll aga tunnistab ta, et on aastaid pingutanud, et endaga rahul olla.

«Ma pole kunagi olnud 180 sentimeetri pikkune pin-up-tüdruk,» ütleb ta oma uues raamatus That Extra Half An Inch — Hair, Heels And Everything In Between. «Olen alati olnud tavaline tüdruk, kel on elus vedanud. Tean omast kogemusest, et igaüks saab end parimast küljest näidata.»
See ei tähenda sugugi seda, et oma välimusse tuleb miljoneid investeerida. Victoria armastab allahindlusi nagu me kõik. «Ükskõik, kas sul on paarkümmend naelsterlingit, et osta endale midagi Topshopist, või paarsada naelsterlingit, et osta Guccist, hea välimus ei sõltu kulutatud rahast, see sõltub stiilitunnetusest — ja stiil ei lähe kunagi moest,» ütleb ta.
Victoria stiil on aastate jooksul meieni jõudnud ajakirjanduse vahendusel. Nüüd saab tema valikutest eeskuju võtta raamatu abil. «Olen kümne aasta jooksul kõvasti arenenud,» ütleb ta. «Aga selle raamatuga ei taha ma inimestele ette kirjutada, mida teha ja mida mitte teha. Ma lihtsalt tahan jagada seda, mida ma ise olen õppinud.»
 
Victoria stiiliikoonid
Kes on Victoria inspiratsiooniallikad? Üllatus-üllatus — Gucci, Versace ja Cavalli need igatahes ei ole, Victoria on stiilinippe õppinud hoopis oma emalt Jackie’lt. «Pühendasin selle raamatu oma emale. Tema on mu esimene moeguru, kes õpetas mind õmblema ja näitas, kuidas riided peavad istuma. Tema eeskujul ei kanna ma kunagi horisontaaltriipe ega söö peeti, sest see määrib. Ja mis kõige tähtsam, ta õpetas mind nautima seda, et olen tüdruk.»
Victoria teine suur iidol on «Dünastia» supertäht Joan Collins. «Jackie võis mind üles kasvatada, aga ma olen alati teadnud, et mu tõeline ema on Joan Collins. Aga see peab jääma saladuseks,» naljatab ta.
Raamatust saame teada, mis on Victoria meelest kuum ja mis seda teps mitte ei ole. «Kitsaste teksapükste häda on selles, et kui neid kanda madalate kingadega, nagu plätud või tossud, näed sa neis välja nagu golfikepp. Ma vihkan neid tobedaid pitsrinnahoidjaid, mis üritavad läbi särgi tungida. Sa näed välja, nagu oleks sul neli rinda. Mõned platvormkingad on päris toredad, aga üldiselt oleks jalad neis nagu tsementi valatud,» kirjutab ta.
 
Üldse mitte ideaalne
Victoria on teadlik oma figuuri miinustest. «Mul pole tagumikku ollagi,» ütleb ta. «Ma pean selle kuidagi nähtavale upitama ja teesklema. Uskuge mind, kui ma alasti olen, näen ma kohutav välja.»
Samuti ei pea Victoria end seksikaks: «Tunnen kuulsusi, kes panevad endale midagi selga ja vajutavad seksapiili nupule. Mina olen tüdrukute tüdruk.»
Victoria on õppinud oma figuurivigu osavalt varjama. Samuti planeerib ta oma rõivakomplekte põhjalikult. «Selle asemel, et igal hommikul riidehunniku kohal pead murda, visualiseerin ma oma selle päeva riideid kui tervikut. Ja siis panen komplekti kokku,» räägib ta. «Stiili aitavad viimistleda õige kott, kingad, päikeseprillid, aluspesu.»
Mida Victoria järgmisena ette võtab? «Muusikaga olen ühele poole saanud ja näitlema ei hakka ma kunagi,» teatab ta. «Olin laulja ja tantsijana päris hea, aga ma pidin endaga kõvasti vaeva nägema. Ma armastan moodi. Unistasin oma kollektsioonist juba enne, kui ma hakkasin laulma ansamblis Spice Girls. Nüüd saan teha seda, mida armastan ja olen avastanud, et ma saan sellega tõeliselt hästi hakkama.»
Tundub, et Victoria Beckhamist me kuuleme veel...
 
 
Victoria nipid
Kunagi ütlesin ühele moeajakirjale antud intervjuus, et rinnahoidja ja aluspüksid ei pea olema samast komplektist. Tekkinud kärast võis jääda mulje, nagu oleks ma öelnud, et maakera on lapik. Olen igati seksika pesu poolt, kui seda kantakse magamistoas, kuid T-särgi all on tobe kanda rinnahoidjat, mille pitsid kobrutavad, jättes mulje, nagu oleks sul neli rinda. Parem kanna pehmet ihukarva rinnahoidjat, mis annab sulle ilusa dekoltee. Ja selle juurde võib kanda võrgutavaid pitspüksikesi. Nii oled ühtaegu praktiline ja seksikas.
Mulle meeldib end üles lüüa, kuid argipäevariided peavad olema ka praktilised. Alati on oht, et laps võib su rinnaesise täis oksendada. Mina elan praktiliselt teksapükstes ja T-särkides — teksased näevad head välja ja neid on kerge pesumasinasse visata, T-särkidega saab aga hästi laste ninasid pühkida.
 
Šoppamine
Kui riietusese, mis sulle ideaalselt sobib, kannab suuremat numbrit kui sa tavaliselt kannad, ära ürita end pigistada väiksemasse numbrisse. Osta õige number ja lõika kodus silt küljest ära. Elus on niigi palju stressi, et muretseda ka riiete pärast.
Kui mulle miski meeldib, lasen selle kinni panna, et kodus rahulikult järele mõelda. Uskumatu, kui kiiresti iha millegi järele kaob, kui astud poest päikese kätte.
Hästiistuvat T-särki on raske leida ning poodidel on õel komme sinu lemmiksärke mitte juurde tellida. Kui leiad sellise, mis sulle meeldib, osta seda nii mitut värvi, kui endale lubada saad. See kehtib tegelikult kõigi riiete kohta.
 
Teksapüksid
Teksapükste kandmisel vanusepiiranguid ei ole. Ka 65aastane vanaema võib neid kanda ja hea välja näha, peaasi, et need sobivad tema kehakujuga. Kuid meie kehakuju muutub ja seetõttu tuleb teksaste tegumoodi iga paari aasta tagant vahetada. Selles pole midagi masendavat, see on lihtsalt miski, mis aitab sul parem välja näha.
Valgeid teksapükse on raske kanda. Nad näevad head välja, aga kui nad sulle ei sobi, siis mis mõtet on neid kanda? Mustad teksapüksid on head, kui nende lõige on hea. Kuid pea meeles: liibuvad mustad teksapüksid on väga rock’n’roll, lotendavates teksapükstes näed välja nagu veoautojuht.
 
Kingad
Kingad on ilmselt iga naise aksessuaar number üks. Võib-olla on see Tuhkatriinu-kompleks, aga nii hea on alla vaadata ja näha midagi ilusat. Isegi kui pead tööl mõistlikku kostüümi kandma, tõmba püksisäär mõnel igaval koosolekul korraks üles, vaata oma kingi ja veendu, et sinust ei ole saamas mõttetut kontoriklooni.
Parimad kingad on pruunid ja kõrge kontsaga ning neil on kitsas või lahtine nina. Nad ei muuda üksnes jalgu pikemaks, nad sobivad kõigega. Kui sul on jalas teksapüksid ja sa kannad sportjalatseid, vaheta need kingade vastu, ja sa näed, kuidas su look totaalselt muutub.
Ära kunagi osta kingi, mis on liiga väikesed, ükskõik, kui väga need sulle ka ei meeldiks. Kui poes õiget numbrit pole ja kingad on kinnise ninaga, osta natuke suuremad. Sa saad need alati kingsepa juurde viia ja lasta neile täidised sisse panna.