«Ekstreemseid fänne mul peale türklaste, kes internetis ebameeldivalt ligi tikuvad, ei ole,» ütleb lauljanna Victoria. Venemaal sündinud ja Saksamaal lauljana läbi löönud Victoria soovib Eestit Eurovisioonil esindada.

Kui keegi oleks Venemaa väikelinnast Tšaikovskist pärit Victoriale (23) lapsepõlves öelnud, et temast saab tulevikus üks Saksamaa popimaid lauljatare, poleks ta seda uskunud. Nagu ka seda mitte, et tema produtsendiks tuleb Vladimir Adaritšev, kes on Venemaa tuntuima tüdrukutebändi t.A.T.u. edu taga. Ega sedagi, et ta hakkab koostööd tegema inimestega, kes on kirjutanud lugusid
Kylie Minoguele, Tom Jonesile, Ace of Base’ile, Danny Minoguele, 50 Cent’ile, Oasisele, Elton Johnile, Tokio Hotelile, Mobyle, Faithlessile ja ka ATB-le. Ometi on kõik täpselt nii läinud. Victoria esimene, mullu mais ilmunud singel «So Invincible» tõusis paari nädalaga muusikakanali Viva TOP20 esikümnesse. 

Victoria pürgib konkursiga Eesti Laul 2011 Eurovisioonile Eestit esindama. Neiul on võiduks väga head võimalused — tal on puhas ja ilus hääl ning ta töötab sama produktsioonifirma all, millega tegi koostööd ka eelmise aasta Eurovisiooni võitja, sakslanna Lena.

Kuidas su muusikutee algas?

Muusika on mind huvitanud lapsepõlvest saadik, aga aktiivsemalt olen sellega tegelenud kolm aastat. Nii palju, kui ennast mäletan, nii kaua olen ka laulnud.

Sündisin pisikeses linnas Belgorodi oblastis. See asub Moskvast ööpäevase rongisõidu kaugusel. Muusika-list haridust mul pole. Õppisin Moskvas ülikoolis inseneriks, mu spetsialiteet on nafta ja gaas. Mul oli kooli kõrvalt võimalik restoranides laulda ja ka taustalauljana tegutseda. Kuid see polnud midagi suurt, pigem selline lisaraha teenimise võimalus.

{poolik}

Kuidas sul õnnestus Saksamaal edu saavutada?

Ma tutvusin kolm aastat tagasi Tallinnas muusikaprodutsent Vladimir Adaritševiga. Üks me ühine tuttav oli talle rääkinud, et on olemas üks tüdruk, kes live’is väga ilusti laulab. Me saime kokku ja ta palus mul paar ABBA lugu esitada. Ta jäi rahule. Paar kuud hiljem kirjutasin alla oma elu esimesele artistilepingule Eesti firmaga Comfort Solutions, mille eesotsas on Adaritšev ja Angelika Kassatkina.

  Nad on rahvusvahelisel muusikaareenil juba nii mõndagi saavutanud. Näiteks Vladimir aitas koostöös Andrei Pokutniga kaasa bändi t.A.T.u. edule.

Nii hakkaski mu muusikukarjäär samm-sammult arenema. Ma ei suuda tegelikult siiani uskuda, et olen nii kaugele jõudnud. Pisikese tüdrukuna ma muidugi unistasin, et minust saab tuntud artist.

Kuid täiskasvanud naisena tean ju väga hästi, et vaatamata sellele, kui hea hääl sul ka poleks, ükskõik kui andekas sa ei ole — igaühele ei avane sellist võimalust.

Saksamaal esitletakse sind kui eestlannat. Kelleks sa end ise pead — eestlannaks, venelannaks või hoopis sakslannaks?

Saksamaal esitletakse mind kui artisti Eestist, sest mu taga on Eesti tiim. Rahvuse osas ma ei oska konkreetselt vastata. Tunnen end Euroopa artistina. Küsimus on pigem selles, kellena mind võetakse. Kuna mul on heledad juuksed, siis välimuse järgi peetakse mind kas Eestist, Rootsist või mujalt Skandinaaviast pärinevaks.

Ma ise ütleksin, et olen pigem selline multikultuurne. Nagu svamm, kes on kõikjalt midagi enda sisse kogunud. Ma olen sündinud Venemaal, elanud kolm aastat Saksamaal Düsseldorfis ja valmistun Eestisse kolima. Kõikidest kultuuridest on midagi õppida ja seda ma olengi teinud.

Millised olid su tööpäevad Saksamaal?

Päevad olid erinevad. Kõige raskem oli siis, kui meil olid esinemised nii tihedalt, et pidime ühe päevaga kolm linna läbi sõitma.

Ma olen andnud Saksamaal 50 kontserti. Kontserdipäeva hommikul tõusin kell pool seitse, võtsin kiiresti dušši, sõin ja oligi minek. Reisikott oli juba õhtul valmis pakitud. Ma ei meigi end igapäevaselt kuigi palju, nii et sellele aega ei kulunud.

Igas linnas olid esinemised, intervjuud, soundcheckid. Palju ettevalmistusi. Tihtipeale sain magama alles kell viis öösel. See oli minu jaoks väga pingeline ja raske periood. Võtsin kuus kilo alla, kuigi ma polnud dieedil ega muutnud ka muul moel oma söömisharjumusi.

Sa reisid palju. Koduigatsust ei teki?

Kui on kiire töögraafik, siis pole igatsusemõteteks aega. Tuleb keskenduda ja töö nimel pingutada. Kontserdil peab särama! Kui see saab läbi, siis tahaks vaid koju voodisse patjade vahele magama. Hommikul algab kõik jälle otsast peale. Igatsus tekib vabadel hetkedel. Õnneks on tänapäeval lähedastega väga lihtne suhelda, näiteks Skype’i abil.

Kas Saksamaal tuntakse sind tänaval tihti ära?

Ei oska öelda, kas palju või vähe. Aga ikka tuntakse. Ekstreemseid fänne mul peale türklaste, kes Internetis ebameeldivalt ligi tikuvad, ei ole. Kuna mul on väga tihe graafik — küll olen stuudios, küll esinemistel —, siis ma üksi tavaliselt väljas ei liigu.

Sa soojendasid suvel Tallinnas Ameerika megastaari Pitbulli. Millised olid su emotsioonid?

Jah, mu esimene kontsert Eesti publikule. See oli hästi närviline ja pingeline, sest ma ei tahtnud pettumust valmistada. Kuid esinemine oli väga meeldiv, mind võeti soojalt vastu.

Kas sul õnnestus Pitbulliga suhelda?

Saime pärast esinemist kokku ja rääkisime juttu. Meil käivad siiani läbirääkimised koostööks. Mu väike chihuahua ja Pitbull said omavahel headeks sõpradeks. Inimesena oli ta hästi lahe. Väga andekas artist, avatud suhtleja ja sõbralik.

Milliste tuntud inimestega sa oled koostööd teinud?

Mu lugude autorite hulgast võib peale Vladimir Adaritševi ja Andrei Pokutni leida veel mitmeid tuntud tegijaid, nagu Tom Nichols (Kylie Minogue, Tom Jones), Joakim Bjork-lund (Ace of Base, Danny Minogue), Robin Nixon (50 Cent, Oasis), Kristian Nord (Elton John, Tokio Hotel), Adrian Zag ja Torsten Stenzel (Moby, Faithless, ATB).

Mu Eurovisiooni-laulu produktsioonifirma on sama, mis oli eelmise aasta võitja sakslanna Lena edu taga.

Ning näiteks mu singlile tegi remiksi Axel F, kellelt on väga tuntud lugu «Grazy frog». Lisaks olen koostööd teinud tuntud koreograafide, stilistide ja jumestajatega — fotosessioonidel ja videote tegemisel. Need inimesed on töötanud Michael Jacksoni, Madonna, Lady Gaga, Keisha ja Britney Spearsiga.

Ma ei teadnudki alguses, et nad nii tuntud on ja et nad nii suurte kuulsustega koostööd on teinud. Nad olid väga sõbralikud ja lihtsad inimesed. Kui kuulsin, kes nad on, siis tekkis suur eufooria: vau, need inimesed puutusid mu nägu…! Suhtlen nendega siiani.

Millised olid su esmamuljed Eestist?

Mulle meeldis siin kohe. Kliima on väga hea. Inimesed, linnad, loodus. Mulle tundub, et Tallinn on hästi ökoloogiline linn. Siin on roheline, reostuse tekitajaid vähe, värske õhk. Kõik on inimeste jaoks väga mugavaks tehtud. Mulle meeldib siinne rahulik elu. Pole sellist stressi ega pidevat kiirustamist nagu näiteks Moskvas.

  Eestlased on hästi vastutustundlikud. Ei ole seda, et lepitaks kohtumine kokku ja siis jäetakse tulemata. Mulle meeldib ka väga eesti keel, mida praegu õpin. Eesti keel on nii ilus kõlav keel, et tundub, nagu te justkui laulaksite kõneldes.

Kui palju sa väikese tüdrukuna Eestist teadsid?

Mu teadmised olid pealiskaudsed. Teadsin, kus ta asub ja et meri on kõrval. Endine Nõukogude Liidu riik. Rohkemat mitte. Ometi tahtsin väga siia tulla.

Sa oled väga ilus. On sul palju austajaid?

Aitäh komplimendi eest! Austajaid ja fänne on ikka. Tähelepanu tuleb täiesti piisavalt...

Kui palju sa Venemaal elades Eurovisioonist teadsid?

Ikka teadsin. Eurovisioonil sünnivad uued hitid ja tõusevad muusikataevasse uued tähed. Sellest hetkest alates, kui mul tekkis võimalus Eurovisiooni vaadata, sellest hetkest alates olen seda ka iga-aastaselt teinud. See on väga hea konkurss, mis kõiki neid riike ühendab.

Mida sulle vabal ajal teha meeldib?

Ma püüan enda jaoks aega leida, aga hetkel on sellega väga raske. Mida lähemale Eurovisioon tuleb, seda vähemaks aega jääb.

Kui suvel tekkis kolm-neli vaba päeva, siis kasutasin võimalust ja sõitsin Kreetal elavale sõbrannale külla. Meil oli seal väga tore.

Üldiselt ei tee ma midagi erilist. Põhiliselt magan, püüan end võimalikult hästi välja puhata.

Mulle meeldib erinevatel kunstinäitustel käia. Antikvariaatides meeldib väga. Niisama on ka mõnus jalutada. Huvitav on tutvuda erinevate linnade mälestusmärkidega. No ja nagu kõikidele naistele, meeldib ka mulle poodides käia. Kui naine ütleb, et talle ei meeldi šopata, siis ta valetab!

Kui tihti õnnestub sul oma vanematel külas käia?

Püüan külastada kodulinna nii tihti kui võimalik. Kas või paariks päevaks. Näidata, et olen elus ja terve ning et minuga on kõik korras. Et neil oleks süda ja hing rahul ning mul endal kah.