Berkley ülikooli ajalooõppejõud ja väliseestlane David Ilmar Lepasaar Beecher rääkis ETV "Ringvaates", et blackface'i nalju ei tehta Ameerikas juba aastakümneid ning kui säärane juhtum peaks seal aset leidma, tunneks avalikkus piinlikust.

"Ma kindlasti arvan, et selline pilt või sündmus ei saaks USA-s juhtuda. Seda peetakse juba nii halvaks, et sellega isegi ei mängita enam," rääkis Lepasaar Beecher.

"Need olid etendused, kus eriti valged viskasid nalja mustanahaliste üle. Nad said väga populaarseks, võiks öelda, et sada aastat tagasi olid nad oma kõrgpunktis," avaldas ta blackface'i ajalugu USAs.

"Mustanahalisi näidati väga laisana ja rumalana. Selle blackface'i teel hakati levitama stereotüüpe," selgitas Lepasaar Beecher, miks selline nali pole hea toon ja kuidas see põhjustas ühiskonnas üleliigseid stigmasid.

Kui üritada blackface'i Eesti konteksti tuua, tõi õppejõud võrdluseks selle, kui Eestis elavatel venelastel oleks avalikkuses ainuõigus etendada ja esindada Eesti ja eestlaste kultuuri, seda parodeerides ja mõnitades.