"Haridus on mu jaoks tähtis," klaarib Paia kohe kõik võimalikud kahtlused, et puudumine intervjuu hetkel parasjagu koolis toimuvast matemaatikatunnist tema haridusteed segama hakkab. Nimelt on neiu saanud kokkuleppele oma kooli vastutuleliku juhtkonnaga, kes on lauljatari Eesti Laulu perioodiks individuaalõppele lubanud. "Eks ma olen selline maksimalist. Väga ei taha, et hinded langevad ka," rääkis Grete, kes arvab oma keskmise hinde olevat "kuskil nelja ja viie vahel".

Sven Lõhmuse kaasabil valminud "Päästke noored hinged", mida Paia stuudios esmakordselt akustiliselt esitas, on neiu sõnul originaalis tema enda looming. "Lugu valmis mul aasta või veidi enam kui aasta tagasi inglise keeles, "Spirits' Whispers"," rääkis ta. Pärast seda, kui Grete oli Lõhmusele - keda tunneb juba paar aastat ning kellele on varemgi käinud oma lugusid ette mängimas - lugu esitlenud, sai otsustatud, et 2012. aasta alguses "tuleb asi korralikult ette võtta".

Laulu sõnum on noore autori sõnul vastulöök sellele, kuidas noorte iseolemisele seatakse ühiskonna poolt piire: "Eks igaüks saab seal mõista, mis ta heaks arvab, aga minu jaoks tähendab see ikkagi kõike seda, mis ümberringi toimub. See ajupesu, mida üritatakse eriti just noortele teha. Pannakse mingid kindlad piirid, kuidas peab mõtlema, kuidas on õige. Enam ei saa üldse piiridest välja ja inimeste loomingulisus surutakse kinni," rääkis lauljatar.