57aastaselt surnud näitlejat mälestab kogu filmimaailm. Kuidas meenutavad meest kaasnäitlejad?

Demi Moore: "Patrick, sind armastasid nii paljud inimesed. Sa elad me kõigi sees edasi. Armastan ja hakkan sind igatsema."

Whoopi Goldbergi sõnul oli Patrick hea ja naljakas mees, kellele ta võlgneb rohkem, kui eales tasuda oleks suutnud.

Jennifer Gray: "Ta oli tõeline kauboi, lahke südamega. Haruldane ja ilus kombinatsioon toorest mehelikkusest ja hämmastavast veetlusest."

Jennifer, kes mängis Patrickuga "Dirty Dancingus", lisas: "Ta ei tundnud kunagi hirmu ja tahtis alati ise oma kaskadööritrikid sooritada. Seetõttu ei pannud mind hetkekski imestama, et ta ka vähiga nii vapralt võitles."

Swayze nimetas oma isa, kes suri südamerabandusse, ning õde, kes sooritas enesetapu, oma ingliteks, kes tal raske haigusega võidelda aitasid.

Aasta pärast vähi diagnoosimist hakkas Patrick ilmutama esimesi väsimusmärke. Ta tunnistas, et kardab ja elab üle tõelist põrgut.

"Olen ma suremas, alla andmas? Olen ma oma surivoodil? Kas ma jätan inimestega hüvasti? Kindlasti mitte! Ma unistan jätkuvalt pikast ja tervest elust," jäi ta positiivseks.

Rob Lowe: "Patrick jõudis ühe elu jooksul elada tuhat korda. Ta oli suurepärane tantsija, laulukirjutaja ja ratsanik. Kuid kõige enam jäi meelde tema uskumatu armulugu oma naise Lisaga."

Kristen Scott Thomas, kes mängis Swayze'ga 2005. aasta filmis "Keeping Mum", oli pisarais ja ei suutnud sõnagi lausuda. 

Koreograafist ema Patsy sõnas, et poeg oli tantsijaks sündinud, viidates Swayze' tuntuks teinud filmile "Dirty Dancing".

Kalifornia kuberner Arnold Schwarzeneggeri sõnul oli Swayze andekas ja kirglik artist.

Swayze suri pereringis pärast 20 kuud kestnud haigust.

Aasta alguses antud intervjuus rääkis mees: "Loota, et ma elan viis
aastat, jääb unelmaks. Kui arvestada statistikat, on jäänud mulle kaks
aastat."

Mehest jäid maha naine Lisa, kellega ta elas koos üle 30 aasta ja ema Patsy.