Dalí Karati podcastis rääkis Liina Raud, et peagi pärast USAsse kolimist hakkas ta suures hirmus kodumaale naasmise peale mõtlema.

"Kuna minu periood siin Ameerikas oli alguses väga keeruline, siis mul oli valik, kas ma pakin kõik oma asjad kokku ja lähen koju tagasi, või jätan kõik asjad selja taha, mis mul elus on olnud, ja alustan täiesti puhtalt lehelt. Ja ma ei tahtnud tagasi minna. Minu ainuke võimalus oli alustada täiesti puhtalt lehelt," rääkis Liina Raud.

"Kuna see ühiskond siin [USA] ei saa kunagi olema minu inimesed, minu inimesed on alati eestlased, kes elavad Eestimaal. Kui need inimesed mind siin ära tõukavad, siis mind üldse ei huvita," selgitas Liina otsust USAsse jääda.

Alguse raskused olid seotud abikaasa Mihkel Rauaga, kes soovis Eestisse jääda, jättes Liina teisele poole Atlandi ookeani üksi.

"Kui me tulime siia Ameerikasse, siis mul oli alguses väga keeruline, sest mul oli väga raske aru saada, miks Mihkel mulle niimoodi tegi. Mihkel oli palju Eestis, jättis mu siia üksi maha, kus ma isegi ei teadnud, kuhu lastega arsti juurde minna," meenutas Liina.

"Ma olin väga-väga õnnetu sellepärast. Siis oligi, kas ma jätan kõik selja taha ja saan siin hakkama või lähen koju tagasi. Ja oma põikpäisusest jäin ma siia. Tema tegi omaltpoolt kõik, et me saaksime siia jääda. Nüüd oli minu korda täita oma pool sellest, sest me leppisime nii kokku. See defineerib minu jaoks tänapäeval sellel, mis on armastus, mis on partnerlus, mis on abielu," selgitas Liina.

Fotograaf ja juuksur selgitas, et tema jaoks on armastus see, kui mõlemad osapooled suudavad täita teise vajadusi. Oma ellu otsitakse inimest, kes neid armastaks tingimusteta.

Liina ütles ka, et teine inimene ei pea tema õnne eest vastutama, see kohustus langeb ikka inimese endi õlgadele.