Rõõmsas tujus värske Valgetähe V klassi teenetemärgi kavaler Marko Reikop räägib Publikule, et uudise näol oli tegu loomulikult üllatusega. "Selliseid asju ei ole võimalik ette teada!"

Saatejuht tõdeb, et tõenäoliselt anti autasu tehtud hea töö eest. "Selle tähendust on raske kirjeldada, see on rõõm. Igal inimesel on hea meel, kui tema tööd tunnustatakse. See tähendab seda, et ma olen midagi hästi teinud, ega seda seepärast ei anta, et sa midagi halvasti oleks teinud. See on suur rõõm."

Samas sõnab Reikop, et tal ka imelik olla, sest ta poleks kunagi arvanud, et president talle teenetemärgi annab. "Ma pole mitte kunagi selles kategoorias isegi mõelnud!"

"Ma olen ise hommikuti helistanud inimestele ja öelnud "palju õnne", neid intervjueerinud. See, et ma nüüd ise selles situatsioonis olen, ma ei ole isegi kunagi mõelnud selle peale," rääkis Reikop.

Üllatava uudise tegid Markole teatavaks kolleegid "Ringvaatest", Reikop oli parajasti hommikust tatraputru söömas, kui Grete Lõbu talle õnne soovis. "See on äkki mingi eksitus, appi kui hirmus," jääb mees tagasihoidlikuks.

Vaata lähemalt videost!

Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Vabariigi President annab teenetemärgid üle 21. veebruaril Tartu Ülikooli Narva kolledžis.