"Kui oled surnud, siis olid sa surma väärt! Ise alustasid seda!" põrutas Vene juutidest põlvnev Rivers Los Angelese LAX lennujaamas TMZ kaamerasse. "Ärge te isegi üritage püüda panna mind selle pärast ennast halvasti tundma!"

Kuuldes, et viimastel nädalatel on sõjategevuse tõttu elu kaotanud juba ligi 2000 palestiinlasest tsiviilisikut, asus Rivers mõnitama, teeseldes imestust ("Issand jumal!") ning lisades siis: "Öelge seda Hiroshima inimestele!"

"Kui alustad sõda, siis sa alustad sõda. Me ei loe, kui paljud surma saavad," ütles ta ja märkis, et palestiinlasi hoiatati ja see on nende oma viga, et nad hoiatusi kuulda ei võtnud. "Neile öeldi, et nad evakueeruks, aga nad ei teinud seda. Vähemalt need, kes surma said, olid madala IQ-ga," leidis ta.

Pärast skandaali puhkemist väitis Rivers pettumust väljendades, et tema sõnu tõlgendati valesti ja väljaspool konteksti: "Mida ma ütlesin - ja selle juurde ma jään - on, et sõda on põrgu ja kahjuks on tsiviilisikud poliitiliste konfliktide ohvrid. Meie, Ameerika Ühendriigid, teame seda, sest 69 aastat on möödas ja me tunneme siiani süüd Hiroshima ja Nagasaki pärast." Eakas näitlejanna lisas, et "nagu iga teine täie mõistuse juures olev inimene siin maailmas palvestan minagi rahu eest".