Mehhikost pärit temperamentne immigrant ja transseksuaalide eesvõitleja Jennicet Gutiérrez oli Valge Maja presidendikõnele kaasa kutsutud ühe LGBT aktivisti pluss ühena.

Presidendi kõnelemise ajal, hakkas ta vahele karjuma, et on dokumentideta immigrant ja transseksuaal ning on väsinud ülekohtust ja praegusest transseksuaalide olukorrast.

President proovis naise ebaviisakat käitumist peatada, kuid naine ei jätnud karjumist, mille peale president ütles teravalt ja väga enesekindlalt: "Pea nüüd hoogu üks sekund. Okei. Tead mis? Ei. Ei. Ei. See on minu maja".

President püüdis alustada ka järgmist lauset, öeldes: "Tead mis? See ei ole sinust austav, kui sa oled kutsutud kellegi...", kuid ka sellele lausele segati kaks korda vahele, mille peale hoogustus ka juba kohal olnud publik.

Obama jätkas: "Sa ei saa minult head vastust, segades mind niimoodi vahele. Mul on kahju."

Kuna naine ei jätnud oma kisa, ütles Obama: "Häbi sul olgu. Sa ei tohiks seda teha... Kas me võiksime selle inimese siit välja saata? Võite jääda ja vaikida või me oleme sunnitud teid siit välja saatma."

Kuna olukord väljus sedavõrd kontrolli alt, olid turvatöötajad sunnitud naise saalist ära viima.

Obama lisas veel hiljem, et üldiselt ei ole tal mõne üksiku vahelerääkija vastu midagi, kuid, kui seda tehakse Valges Majas tema kõne ajal ei ole see aktsepteeritav.

Naine, kes oli vahelerääkija oma pluss ühena kaasa võtnud, ütles, et presidendi segamine oligi neil nii plaanitud, et tõmmata tähelepanu kriitilisele olukorrale, kus transseksuaalseid naisi hoitakse kinnipidamisasutustes.

Vaata Obama reaktsiooni, kui teda vahele segati SIIT:

Pildid transseksuaal Jennicet Gutiérrezist tema Twitteri kontol (@JennicetG):