Eestis oli ta tuntud eelkõige Alexandre Dumas’ musketäriromaanide järgi tehtud filmide kaudu. Starõgin lahkus meie seast 8. novembril kui ta suri ühes Moskva haiglas pärast septembri lõpus saadud insulti.

Infoagentuuri Interfax korrespondendi sõnul kogunes Moskva kinomaja suurde saali suur hulk Starõgini lähedasi, sõpru, kolleege ja tema loomingu austajaid, kelle seas oli nii lihtinimesi kui ka üle Venemaa tuntud tegelasi.

Filmimees Vsevolod Šilovski luges mälestustseremooniat avades ette hunnitu koguse leinatelegramme, mille olid teiste seas saatnud ka president Dmitri Medvedev ning pea- ja kultuuriministrid Vladimir Putin ja Aleksandra Avdejeva, teatab RIAN.

Kohal viibis ka riigiduuma skandaalne asespiiker Vladimir Žirinovski, kes avaldas enda ja rahvasaadikute poolt Starõgini lähedastele kaastunnet, tuues eriti esile filmide „Elame esmaspäevani”, „Riigipiir” ja „Tema kõrgeaususe adjutant” ajaloolist tähendust.

„Igor Vladimirovitšist jäävad maha väga tähtsad filmid, tänu millele me saame suurepäraselt otsustada milline oli tsaariarmee ja millised olid meie piirivalvurid,” märkis poliitik.

Näitlejaga tulid hüvasti jätma ka tema partnerid musketärifilmidest Venjamin Smehhov (Athos), Valentin Smirnitski (Porthos) ja teised näitlejad.

Ligi 50 filmis mänginud, kuid noorukina luurajatööst unistanud Starõgin on muu hulgas autasustatud ka KGB kirjanduse- ja kultuuripreemiaga (rolli eest filmisarjas „Riigipiir”).

Juhuse tahtel näitlejaks saanud Igor Starõgin maeti Troekurovi (tuntud ka kui Novo-Kuntsevkoje) kalmistule, mis on üks tuntumaid ja prestiižikamaid Moskva matmispaiku. Teiste seas on seal leidnud puhkepaiga Kremli-kriitiline ajakirjanik Anna Politkovskaja.