3. detsembril toimub juba viiendat korda Viimsi Koolis aastalõpu heategevusball, mille piletitulu ning ballil kogutud annetused lähevad erivajadustega laste delfiiniteraapia toetamiseks.


"Viimsi vald, MTÜ Viimsi Invaühing ning  Viimsi Lions Klubi on suutnud heategevusliku balliga luua ilusa aastalõpu traditsiooni, kus on kogutud raha invaühingule erivajadustega laste toetamiseks. Sel aastal on annetustel kindel eesmärk –  toetada erivajadustega laste saatmist delfiiniteraapiasse Krimmi, “ sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. „Mul on hea meel tõdeda, et isegi majanduslikult rasketel aastatel ei ole ball kordagi ära jäänud, pigem on annetajate, esinejate  ja huviliste arv pidevalt suurenenud. Tegemist on ju ühtlasi Viimsi kõige meeleolukama seltskondliku aastalõpupeoga. On tänuväärne, et balli raames toimuvale kunstioksjonile on oma töid annetanud sellised kunstnikud nagu Jüri Arrak, Epp Maria Kokamägi ja Alari Kivisaar.“

„Igal aastal on balli toetajate hulka lisandunud järjest uusi ettevõtteid – nii suuri kui väikseid. See näitab, et inimesed löövad meeleldi kaasa kogukonnasiseste heategevusürituste organiseerimisel ja osalemisel. Kõigil on võimalus läbi piletiostu toetada oma lähedal elavaid lapsi, kes abi vajavad,“ lisas Viimsi abivallavanem Jan Trei.

MTÜ Viimsi Invaühingu juhatuse esimehe Jana Skripnikovi sõnul on heategevuslikust ballist ühingule palju abi olnud. „Oleme ballil kogutud raha eest korraldanud meie erivajadustega lastele ja nende peredele erinevaid vajalikke üritusi – näiteks perelaagreid, koolitusi, väljasõite. Delfiiniteraapiat vajavad erivajadustega lapsed on saanud käia Krimmis ennast ravimas. Neli aastat oleme lapsi sinna saatnud ja tuleval suvel tahaksime seda teha viiendat korda – lapsevanemad on teraapia tulemustega väga rahule jäänud, seepärast püüame seda võimalust pakkuda võimalikult paljudele lastele, kes seda vajavad,“ rääkis Skripnikov.

Ballil toimub oksjon ja ka loterii. Kohapeal on võimalik täiendavalt teha annetusi Viimsi Invaühingule. Balli suurim sponsor  on  Radisson Blu SAS hotell Olümpia, kuid väiksemaid ja suuremaid toetajaid on veel  väga palju.  Kõik esinejad ja teised balli korraldamisega seotud inimesed teevad seda heatahte korras- Viimsi erivajadustega laste toetuseks.

Pääse ballile maksab 30 eurot. Ballikutsed on müügil Viimsi vallavalitsuse infoletis ja Viimsi Koolis. Samuti on võimalik tasuda kutse eest MTÜ Viimsi Invaühing arvele, mis on 22102358968/Swedbank.