"Normaalset mehe ja naise suhet pole kunagi olnud"

"Ma olin ju oma loomult 20 aastat tagasi väga truu, ma ei petnud ega manipuleerinud. Samas pean siinkohal avameelselt ütlema, et ega meil normaalset mehe ja naise suhet pole kunagi olnud," räägib Vilja Savisaar-Toomast lõppenud abielust ajakirjale Naised.

"Kui lõpuks sai perekond loodud ja koos elama hakatud ning laps sündis, sain hetkeks selle turvatunde, mida tegelikult tähendab abielu ja perekond. Abielu aga hakkas suhteliselt kiiresti skaala teisele poole minema."

Savisaar tõstis naise peale häält

Vilja räägib ka Edgarist kui keerulisest isiksusest, kes võis olla mõnikord ülekohtune. "Ta on emotsionaalne ja ta plahvatab ning tegelikult on ta vahel ülekohtune. Juhtus, et rasketel aegadel tõstis ta häält olukordades, kui mina ei olnud süüdi. Mina olin nagu vaheventiil, kelle peale kõik mehesse kogunenud pinge välja lasta."

Edgari arvates on kodutööd naise kanda

Vilja sõnul ei ole tema praegune mees kodus ehe, kes istub diivanil ja ootab, et kõik talle kätte tuuakse.

"Savisaare puhul oli omal ajal probleem, et tegelikult talle ei meeldinud kodutöid teha," tunnistab naine. "Isegi mitte ei meeldinud, vaid nii ei olnud tema arvates kombeks."

Vilja sõnul näitas Edgar Savisaar mõnikord äärmist armulikkust välja sellega, et viis prügiämbri välja. Nõude- või pesupesemisega ei tegelenud Edgar aga kunagi.