"Kui naised lähevad lahku või kui naisel tekib mehe kõrval mõni teine suhe, siis ollakse kohe kurjad. Aga Eestis ei pane ju meeste kõrvalsuhteid keegi pahaks. Räägitakse võib-olla ainult natuke ja ongi kõik," ütles Vilja Kanal 2 erisaates "Avameelselt abielust".

13 aastat Edgar Savisaarega abielus olnud Vilja tunnistas, et kuigi võitlus suhte päästmise nimel kestis palju aastaid, jäi ühel hetkel jõudu väheks ning ta mõistis, et sel polnud enam mõtet.

"Iga naist väsitab see arusaamine, kas järjekordne silmarõõm on tõsilugu või ajakirjanduse väljamõeldis, aga iga naine teab seda alati ... Naine teab alati, kas see on tõsine ja mis selle asja taga on," ütles ta.

Savisaar-Toomast rääkis, et ka talle on lahutust ette heidetud. Ta meenutas paari internetikommentaatorit, kelle arvates oleks ta pidanud kõik ära kannatama ja maha vaikima. "Aga mulle ei sobi selline suhtumine."

Vilja tõi teise abielule halvasti mõjunud põhjusena välja töö. "Olime kogu aeg tööl, ei olnudki sellist hetke, et nüüd on koduelu," selgitas ta, et ka jututeemad jõudsid alati poliitikasse välja.

"Kui ükskord on sind solvatud, siis andeks võib anda, aga see ei ole enam päris see suhe ..."

Vilja lisas, et ühest suhtest teise minek on väga raske, kuid kui enda elu eest ei võitle, siis kuhugi ei jõua ka.