Kroonika valgustab, et kinnine istung Taimo (47) ja Külli Toomasti (41) abielu lahutamiseks peeti läinud teisipäeval.

Taimo esindas end kohtus ise, tema Münchenis elavat abikaasat Küllit aga advokaat. Kohtunik Lukiina Vismanni sõnul kestis istung vaid põgusad veerand tundi.

Taimo ütles: "Ega meil Külliga millegi üle vaielda olegi. Kõik on selge. Kuna ta elab välismaal, pole võimalik abielu lihtsalt teisiti lahutada kui kohtu teel. Meil pole teineteise vastu mingeid nõudeid. Nüüd jääb veel ära oodata ka kanne lahutuse kohta kuskil teadaandes."

Suhted pikka aega jahedad

Kuigi veel detsembris iseloomustas Külli oma mehe ja Vilja Savisaare (47) vahel toimuvat halvamaigulise sõnaga "afäär", on Taimoga neil omavahelised suhted juba kaks aastat klaarid.

Toomastite kolmest lapsest üks, Elisabeth (20) omandab praegu juristiharidust mainekas ülikoolis Inglismaal, tütar Sophie-Marie (14) elab emaga Saksamaal ja poeg Kristjan-Tobias (12) kolib suvest Eestisse isa juurde elama, kuna see on poisi enda soov.

Lahutava paari sõbrad kinnitavad, et Taimo ligi paarkümmend aastat kestnud abielu sai tõesti otsa juba mõne aasta eest. Varem palju võõrsil elanud ja esinenud ooperitäht naasis Eestisse, kus oli mõnda aega üksik - Vilja Savisaar, kes lahutas oma abielu läinud aasta lõpus, tekkis Toomasti ellu alles mullu suvel.