Pungipõldu künnab Villu alates 14. eluaastast, mil klassiõde kinkis talle punkbändi Sex Pistols kleepeka, kus peal bändi bassimees Sid Vicios. Olemata kuulnud bändi muusikat, vaimustus ta sellest niivõrd, et poisist sai kääride abiga Katkutud Villu.

Tallinna 2. tehnikakooli lõpetas Villu telefoniparandamise alal “kolm miinusega” ning märkega: “Oskab kasutada labidat ja kangi”.

Kunstiülikooli astumine läks Villul eluvaadete ja imidži nahka: punkareid kiusav KGB pani Villu teele käpa ette — ei jäänudki muud üle, kui hakata end teostama punkmuusikuna.

Tema bänd J.M.K.E. saavutas edu ka Eestist väljaspool. Soome elas kaheksakümnendate lõpul läbi tõelise Villu-hullustuse. Maa suurima popmuusikaväljaande Rumba 1989. aasta lugejaküsitluse põhjal edestas J.M.K.E. Soomes mitmes kategoorias selliseid nimesid nagu AC/DC, Tina Turner, Mick Jagger, Guns N`Roses. Ühtlasi tõusis Villu ajakirja seksikaimate pingereas 12. kohale. Koha võrra eespool oli Bono ning tagapool Morrissey.

Muusikutegevust jätkab Villu praegugi, kuid selle aasta alguses sai uue kvaliteedi tema pikaaegne hobi ristsõnakoostajana. Ta asus täiskohaga tööle ristsõnaajakirja Ristik ning koostab mõistatusi nii lastele kui ka pensionäridele. Lugejad valisid ta muuhulgas aasta parimaks ristsõnakoostajaks.

Villu on öelnud, et head ideed tulevad tal peldikus. “Mul on teooria, et väikses ruumis peegelduvad mõtted tagasi ja pea püüab need kinni.”