Legendaarne võlakütt ja Majanduskaitse Büroo juht Lauri Vitsut (43) leiab, et kiirlaenude ainus mõte näib olevat närkoäri finantseerimine!

 Büroo juht Lauri Vitsut (43) leiab, et kiirlaenude ainus mõte näib olevat närkoäri finantseerimine!
«Lõuna ajal laenad raha, ostad kauba, jagad selle doosideks, müüd maha ja hommikul maksad raha võlakontorisse tagasi,» pakub Vitsut välja võimaliku skeemi. «Teistel ei ole mõtet nii röövellike protsentidega laenata, sest raha tagasiteenimine on võimatu!»
Kiirlaenudega on hädas nagu mustlane mädas nii mõnigi Eesti inimene. Vitsut on jälle mees, kes toimetab lausa kahel rindel - pakub nii võlgade väljanõudmise kui ka võlgade eest põgenemise teenust.
Vitsut leiab, et kiirlaenude ning nende elajalike protsentidega hädasse sattunul tuleb kohtusse välja minna, sest võlaõigusseadus ei tunnista meeletuid intresse ega sanktsioone, mida SMS-laenufirmad klientidele välja mõtlevad.
«Kiirlaenufirmade tingimused on tihti ebaseaduslikud, ja ka tekkinud võlgade eest põgenemiseks kasutatakse võtteid seaduse piiril. Hull aeg nõuab hulle inimesi.»
Linnaametnik Toomas Vitsuti vennaraasul on veel üks värvikas võrdlus: «Eesti majandus on peaga vastu asfalti kukkunud ja vereloik aina laieneb! Raha kuskilt kätte ei saa, täielik ja kasvav ringvõlgnevus. Ei saa raha võtta sealt, kust raha võtta ei ole!»