Kroonika elas Milanos kaasa lauljanna Helen Adamsonile, kellel õnnestus pääseda enam kui 3500 kandidaadi seast talendijahi Martini Royale Casting seitsme parima hulka.

Ma plaanisin olla puhkuse ajal maal, nautida seal pikkadel jalutuskäikudel sügisvärvides metsa ilu ja hingata kopsud täis karget mereõhku. Aga seda rõõmu mulle ei antud. Kroonika peatoimetaja Krista Lensin helistas esimese puhkusepäeva õhtupoolikul ja palus kohvri pakkida – järgmisel hommikul kell kuus läheb lennuk Milanosse.
Niisama ootamatult sai Milano reisist teada ka Helen Adamson (25). Neiu oli Tartus sõpradega mõnusat pühapäeva veetmas, kui talle helistas Martini rahvusvaheline turundusdirektor Arnaud Meyselle. Arnaud kutsus Heleni Martini Royale Casting’u finaalüritusele ja õnnitles teda kutse puhul. See oli üllatus, mis lauljannale rõõmupisarad silmisse tõi. Mõni aeg tagasi oli ta osalenud Ibizal poolfinaalis, kuhu prantsuse kingadisaineri Christian Louboutini juhitud rahvusvaheline žürii 28 kaunitari välja valis, kuid nii suurt edu ta ei oodanud. 

Leedukad teevad eestlaste kulul nalja

Helen lendab Milanosse esmaspäeva õhtul, olles enne teinud pika tööpäeva LG Electronicsi koolitajana. Taoline pühendumine ei jää märkamata ka Meyselle’ile, kes hiljem mulle Heleni häid külgi üles loeb.
Milanos paistab päike ja sooja on 23 kraadi. Finalistid on läinud ekskursioonile Martini tehasesse ja muuseumi, mina aga tutvun linnaga. Õhtuks on mind kutsutud Martini Leedu esindajate korraldatud dineele, millest võtavad osa paar ajakirjanikku ja fotograaf.