Steve Jobs on avalikkusele tuntud kui andekas ärimees, kes suutis Apple'ist teha maailma edukaima tehnoloogiafirma. Oma tütre jaoks oli tegemist aga "õela" ja "veidra" mehega, kes isegi simuleeris tema ees seksuaalse alatooniga tegevusi.

Seitse aastat pärast Steve Jobsi surma on Lisa Brennan-Jobs otsustanud avaldada oma mälestused, raamatus on mitmeid groteskseid seiku, mis ilmestavad kui veider isa ja tütre suhe tegelikult oli.

Ühe kõige värvikama vahejuhtumina kirjeldab Lisa seda, mida Steve Jobs koos oma abikaasa Laurence Powell Jonesiga tema ees tegi.

Steve tõmbas abikaasa endale lähedale, suudles teda ja liigutas käe naise rindade juurde, samal ajal puudutades tema reite sisekülgi ja valjult häälitsedes. Lisa tahtis toast lahkuda, aga Steve ei lubanud tal ära minna.

"Hei, Lisa. Jää siia. Meil on praegu perekondlik hetk. See on tähtis, et sa püüaks ka selle perekonna liige olla," sõnas Steve Jobs oma tütrele, kes samal ajal toas oli ja püüdis mujale vaadata.

Jobs tegi 9-aastasele tütrele ebasobivaid nalju

Lisa toonitab oma raamatus, et ei kartnud oma isa, kuna ta ei olnud kunagi ohtlik, pigem veider. Kuid Lisa ema Chrisann Brennan kirjutas enda raamatus "The Bite In The Apple" sellest, kuidas isa ja tütre vahel toimus äärmiselt veider vestlus.

Chrisann meenutas, et ühel õhtul valvas Steve oma toona 9-aastast tütart. Naine jõudis plaanitust varem koju ja kuulis, kuidas Jobs "narris tütart tema seksuaalsete soovide teemal". Mees tegi palju seksuaalse alatooniga nalju ja "lõõpis Lisa ja mingi suvalise mehe võimalike tegevuste üle magamistoas".

Chrisann kirjutas, et ta kartis oma tütre pärast, aga seksuaalses ahistamises ta Jobsi ei kahtlustanud. "Steve ei olnud kindlasti lapsepilastaja."

"Ta ei osanud kuidagi paremini käituda," õigustas naine Jobsi käitumist. Siiski, pärast seda vahejuhtumit hoolitses naine alati selle eest, et Jobs Lisaga pikaks ajaks kahekesti ei jääks.

Surev Jobs tütrele: "Sa haised nagu peldik!"

Eelpool kirjeldatud juhtumid on vaid mõned näited mehe vaenulikust ja veidrast käitumisest. Kuigi Jobs oli üks kõige jõukamaid inimesi maailmas, oli ta rahaga väga kitsi. Kord keeldus ta isegi oma tütre magamistoa soojustuse eest tasumisest.

Lisa kirjeldab raamatus oma isa kui meest, kes "ei olnud helde rahaga, toiduga ega sõnadega". Kui Jobsi kõhunäärmevähk oli mehe voodisse aheldanud, pidas ta vajalikuks oma tütrele öelda "sa haised nagu peldik".

Lisa kirjeldab ühte päeva 1980. aastal, mil ta kolme aasta vanusena kohtus oma isaga teist korda elus. Selleks ajaks oli Jobs kohtu sunnil tunnistanud, et Lisa on tõesti tema tütar. Varem oli mees väitnud, et see on võimatu.

Pärast kohtu määruse jõustumist hakkas Jobs oma tütrele maksma elatisraha – 500 dollarit kuus. Arvestades mehe jõukust oli see häbiväärselt väike summa. Lisa ema Chrisann sai vaevu arved makstud, ta pidi töötama kahel töökohal.

Lisa ja ta ema korter oli talviti nii külm, et väike laps magas kasukaga. Ta meenutas kummalist kohtumist oma isaga selles külmas korteris, vaid mõnda aega pärast seda, kui Jobs tema enda omaks tunnistas.

"Kas ta tead kes ma olen?" küsis Jobs tütrelt. "Ma olen sinu isa. Ma olen üks kõige olulisemaid inimesi, kellega sa kunagi kohtud."

Pärast seda otsustas Jobs leebuda ja tõstis tütre elatisraha 4000 dollari peale kuus.