President on toeks

Viimasel ajal on palju olnud jutuks Evelin Ilvese rõivaste arved ja nagu sellest veel vähe oleks - lisaks ilmus välja proua Ilvese isa, kes andis TV 3-ele avameelse intervjuu. Päev pärast seda, kui Evelini isa oli TV 3 Uudistele südant puistanud, viibis presidendipaar visiidil Vilnuses ja president hoidis Evelinil käe alt kinni. Selliseid kaadreid meie presidendipaarist sageli ei näe.

Voldemar Kolga ütleb, et käest kinni hoidmine oli presidendi sõnum: "Mina, kui abikaasa, mina, kui mees, toetan oma naist." Kolga nendib, et kui inimene satub rünnaku alla, on kõige meeldivam asjaolu, et sinu abikaasa sind toetab ja just seda sõnumit käest kinni hoidmine ka edastas.

Ilu on saatanast!

"Evelin Ilvese kulutused näivad alguses tõesti suured, kuid see pole nii. Tavainimesele jõuaks see kohale siis, kui nad peaksid ise minema riiki esindama. Piisab ka, kui on vaja minna mõnda kohta, kus tuleb väga korralikult riidesse panna,"  räägib Kolga.

"Eesti naistel on ka meikimine ja parfüümide kasutamine vahel justkui tabu. See käib ka laiemalt ilu kohta. Evelin Ilvest rünnatakse, sest ta on ilus ja see, kes on ilus, mõjub ohtlikult. Paljudel Eesti naistel istub sügavalt sees mõte, et loomulik olla on ainus ja õige viis. Vahel käib kahjuks sinna juurde ka higilõhn. Ilu, kaunid riided ja välimus, see on saatanast," leiab Kolga.

Psühholoogi sõnul seatakse ilu sageli kahtluse alla. "Ilu on justkui ohu allikas. Evelin on ilus ja kena. Need naised, kes massist eristuvad, nendega naljalt leppimist pole."

President on liiga moodne?

Kolga ütleb, et ka president Toomas Hendrik Ilves võib jätta mulje, et ta on liiga moodne ja teistsugune. "Ta võib tunduda ebanormaalse mehena, kes kirjutab öösiti Twitterisse säutse. Ta räägib hästi inglise keelt ja tuleb mujalt. Taas kordub sama muster - ta erineb ja siin on jälle raske presidenti omaks võtta."

Kolga usub, et kuna Eesti inimesed reisivad palju ja õpivad välismaal, siis kaob ühel päeval talupoeglik alaväärsus. "Praegusele generatsioonile on see aga vanemate poolt sisse õpetatud. Kulub aega, kui inimesed saavad aru, et oleme talupoja rahvas ja omistame presidendipaarile alateadlikult sakslikkust ja negativismi. Tegelikult on nad meie inimesed, omad inimesed, nad on meile hädavajalikud. Nad esindavad meie riiki. Tõsi, ma usun, et minu jutt ei meeldi paljudele."